ATIL PROJE "SAMBİS"

ATIL PROJE "SAMBİS"
İlkadım eski Belediye Başkanı Necattin Demirtaş döneminde Proje olarak hizmete sokulan SAMBİS Atıl halde duruyor. Kullanılmayan bisikletler çürümeye başladı. Şu anda SAMBİS Büyükşehir'in uhdesinde.

PROJE MALİYETİ 1 TRİLYON
Bir önceki İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenledikleri, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen ve yaklaşık 1 trilyon liraya mal edilerek hayata geçirilen SAMBİS Projesi atıl (durağan, etkisiz) durumda.

106 BİSİKLET ÇALIŞACAKTI
Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait sahil yolunda; Bandırma Vapuru, Mert Plajı, Sevgi Kafe, AKM arkası, Adnan Kahveci Parkı'nda yer alan 6 adet kiralama istasyonunda 164 adet bisiklet kioksu ve 106 adet bisikletle hizmete sokulan SAMBİS Projesi vatandaş tarafından ilgi görmedi.

SAMBİS'İ BÜYÜKŞEHİR ALDI
Bisikletlerin bulunmadığı kiralama istasyonları Sahil yolunda boş olarak yer alırken, istasyonda olması gereken bisikletler ise İtfaiye binası arkasındaki depo da adeta çürümeye terkedilmiş durumda. Sistemi kuran firma yıllık güncelleme ve bakım parası olarak 150 bin lira talep ettiğinde, Demirtaş bu parayı ödeyemeyince SAMBİS'i Büyükşehir Belediyesi'ne devretti. Onur Emirza

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum