ATIK CAMLAR SANATA DÖNÜŞÜYOR

ATIK CAMLAR SANATA DÖNÜŞÜYOR
İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan cam süsleme kursunda atık şişeler ve kırık cam parçaları bu sanatla hayat buluyor.

-ATIK CAMLAR MAHARETLİ ELLERDE SANATA DÖNÜŞÜYOR

Çöpe atılan cam soda ve gazoz şişeleri, usta ellerde ateşle buluşturularak sanat eserine dönüştürülüyor. 

İlkadım Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile açılan kurslarla unutulmaya yüz tutmuş el sanatları tekrar canlandırılıyor. İlkadım Belediyesi Yıldıray Çınar Kültür Merkezi’nde açılan  cam  süsleme sanatına vatandaşlarda  büyük ilgi gösteriyor.

ATIK CAMLAR SÜS EŞYASI OLUYOR 
Çöpe atılan cam şişeleri İlkadım Belediyesi’nin açmış olduğu bu kursla atık camlar geri kazandırılıyor.  Tamamen  atık camlardan oluşan yol kenarında gördüğümüz atık cam şişelerden ve kırık cam parçaları ile  süs eşyaları, aksesuar, takı, mutfak eşyası gibi birçok şey yapılıyor. Özel gözlükler takılarak oksijen gazıyla eritip bal kıvamına getirilen kor cama balık, küpe ve anahtarlık gibi şekiller veriliyor. 

UNUTULMUŞ EL SANATLARIMIZI GÜNYÜZÜNE ÇIKARTIYORUZ
Geri dönüşüm malzemelerinden olan atık camların cam süsleme sanatıyla maharetli ellerde sanata dönüştüğünü söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Belediye olarak 65 farklı branşta 3 binin üzerinde kişiye eğitim vermekteyiz. Unutulmuş el sanatlarımızı yaşatarak gün yüzüne çıkartıyoruz. En önemli yatırım insana yapılan yatırımdır. Bayanların sosyalleştiği, aynı zamanda el becerilerini geliştirdiği bu tür kurslarımız  oldukça faydalı görüyorum. Atık cam ve şişeler cam süsleme sanatıyla süs eşyasına dönüştürülerek geri kazandırılıyor.  Bu manada ülkemizin  zengin kültür ve sanat birikimini yaygınlaştırmayı ve gelecek kuşaklara aktarmayı sağlayan kurslarımız  sayesinde kadınlarımız hem meslek sahibi oluyor hem de evlerine maddi destek sağlıyor.” dedi 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.