Atatürk’ün Havza’ya gelişi'nin 96. Yıldönümü kutlandı.

Atatürk’ün Havza’ya gelişi'nin 96. Yıldönümü kutlandı.
Saat 13.00’de Gazi Mustafa Atatürk’ün Havza’ya gelişlerinin 96. yılı dolayısı ile düzenlenen resmi kutlama programı Samsun Valisi İbrahim Şahin’in katılımı ile şehir stadında başladı.

Törene Samsun Valisi İbrahim Şahin, Ak Parti Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Garnizon Komutan Vekili Jandarma Yüzbaşı Özgür Kumkayır, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, MHP Milletvekili Aday Erhan Usta, Havza protokolü ve vatandaşlar katıldılar.
Tören Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.
Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Havza Belediye Başkanı Murat İkiz yaptı.  İkiz konuşmasında Havzanın Cumhuriyet tarihindeki önemine değinerek; “Milli Mücadele döneminde Havzalıların görevlerini fazlası ile yerine getirdiğini ve bugün o inanç ve vatan sevgisi ile mücadele eden insanların torunları olarak Havzalıların aynı inanç ve ruhla Cumhuriyetin emrindedir. Atatürk İki nedenle Havza’ya gelmiştir. Öncelikli olarak güvenli bir yer olduğu için, ikincisi ise şifalı termal kaplıcaları nedeni ile.” Dedi.
Samsun Valisi İbrahim Şahin ise yapmış olduğu konuşmada Havzanın Milli mücadeledeki yerinin önemini anlatarak; “Havza ilçemiz milli mücadelede önemli bir yer tutmaktadır. Samsun ve Havza’da yapılan çalışmalar ile Türkiye’nin ilelebet bağımsız olacağı haykırılmıştır. Bu gün Milli Mücadelenin ayrılmaz ve en önemli parçasının olması gururun Havzalılar ile birlikte yaşıyoruz. Bu heyecanı ve gururu bundan sonraki nesillere aktarmak bizim öncelikli görevimizdir.” dedi.
Konuşmaların ardından törende halk oyunları gösterileri ve öğrencilerce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışını ardından Havza’ya gelişini, Havza’da yaptığı çalışmaları, Havza’da yapılan ilk mitingin ve Kurtuluş mücadelesini anlatıldığı koreografi sergilendi.
Gösterilerin ardından program sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.