Atatürk'ü simgeleyen Türk Bayrağı yola çıktı

Atatürk'ü simgeleyen Türk Bayrağı yola çıktı
SAMSUN'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Ulusal Kurtuluş Mücadelesi 7'nci Anma Yürüyüşü' 81 ilden 175 dağcı ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Atatürk'ün Samsun'a çıkışını simgeleyen Türk Bayrağı 25 Mayıs'ta Havza İlçesi'ne teslim edilmek üzere yola çıkartıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Ulusal Kurtuluş Mücadelesi 7'nci Anma Yürüyüşü' bugün yapıldı. Tütün İskelesi'nde başlayan etkinliğe 81 ilden 175 dağcı ve öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde karaya çıkarılan ve Atatürk'ün Samsun'a çıkışını simgeleyen Türk Bayrağı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt tarafından törenle öğrencilere teslim edildi. Bayrak, dağcı ve öğrenciler tarafından 25 Mayıs'ta Atatürk'ün Havza İlçesine gelişi törenleri sırasında teslim edilmek üzere yola çıkartıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, şöyle dedi:

"Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlattığı, istiklal meşalesinin yakıldığı, Samsun'dan hareket ederek Anadoluya bağımsızlık yürüyüşünü gerçekleştirdiği bire bir aynı yoldan sembolik olarak bugün bizde yürüyoruz. Amacımız birliğimizi, beraberliğimizi 81 ilden gelen dağcılarla bölünmez bütünlüğümüzü koruduğumuzu simgelemek ve güçlü Türkiye sloganıyla tüm vatandaşlarımıza mesaj vermektir." (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.