ATATÜRK SAYGIYLA ANILDI

ATATÜRK SAYGIYLA ANILDI
19 Mayıs İlçesi’nde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle program düzenlendi

19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güner ve 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu’nun 15 Temmuz Millet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Program daha sonra 19 Mayıs Belediye Düğün Salonu’nda Kur’an-ı Kerim okunması 19 Mayıs Hamidiye İmam hatip lisesi tarafından devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Okul Müdürü Yalçın Şahin; “10 Kasım’da Atatürk’ü anmakta büyük Önder’e şükran duygularımızı en samimi biçimde dile getirmekteyiz. Bununla birlikte onun fikir ve düşüncelerini yaşantımızda tatbik etmenin gerekliliğini de özellikle dile getirmeliyiz.

Atatürk Türk Milleti ve vatanı için büyük fedakârlıklarla bulunmuş dünya tarihine damgasını vurmuş büyük bir liderdir” dedi.

Program slayt gösterimi, öğrenciler tarafından şiirler okunması ve cephede Mustafa Kemal adlı tiyatro ile sona erdi.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu açıklamasında; “Adını Türk tarihine altın harflerle yazdıran büyük şahsiyet sen Türk milletinin kalbinde ebedi yaşayacaksın.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e vefatının 79. yıldönümünde Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, onun şahsında bu milletin bekası için mücadele etmiş bütün şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.