Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

ATAMIZI ANIYORUZ

     Türkiye Cumhuriyeti’nin 1923’den 1938’e dek görev yapmış kurucusu, ilk ve uzun süre görev yapan Cumhurbaşkanı Sakarya meydan savaşındaki başarısından dolayı ‘GAZİ’ ile ‘Mareşal’ unvanını alan Ülkeyi bağımsızlığa kavuşturan kahraman liderdir.

     10 Kasım, Milletimiz büyük evladını kaybedeli 78 yıl olmuş. Her geçen gün onun büyüklüğünü biraz daha fazla idrak ediyoruz.

     Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyeti iki temel üzerine yüceltmiştir. Türk ordusunun kahramanlığı yüksek Türk kültürü Çanakkale savaşında ölüm karşısında Türk askerinin akıl almaz soğukkanlılığı, imanı, Mustafa Kemal ‘ Ben Milletimi Çanakkale’de tanıdım’ diyordu.

     Ömrünü milletin kültür değerine tanımaya ve tanıtmaya vakfeden Atatürk dil tarih, coğrafya fakültesi, Türk dil kurumu, Türk tarih kurumu gibi eserler meydana getirdi.

     1923’de nüfusumuz 13 milyondu 11 milyonu köylerde yaşıyordu, 40 bin köyün, 37 bininde okul yoktu.

     Mustafa Kemal Atatürk’ün naşı 10 Kasım 1953’de Etnografya müzesinden alınarak Anıtkabire nakledildi. Yurdun her ilinden getirilmiş olan vatan toprakları hazırlanmış ebedi istirahatgahına yerleştirildi. 78 yıl geçti Türk milletinin acısı dinmedi.

Allah rahmet eylesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR