Atakum’dan örnek proje

Atakum’dan örnek proje

Atakum Belediyesi Feretiko Kursu’nun kursiyerleri, hayata geçirilen Karadeniz'den Ege'ye İlmek İlmek projesi kapsamında, iki bölgenin motiflerini bir çalışmada buluşturmak üzere İzmir’e gitti. Kursiyerleri uğurlayan Başkan Taşçı, “Hem kültürel değerleri yaşatıyoruz hem de kadınlarımızın ev ekonomilerine katkı sağlamalarına imkan sunuyoruz” dedi.

Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi ve Atakum Belediyesi Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi işbirliğiyle organize edilen ve İzmir Olgunlaşma Enstitüsünün katkılarıyla gerçekleşen Karadeniz'den Ege'ye İlmek İlmek projesi kapsamında, Feretiko Kursu kursiyerleri İzmir’e hareket etti. İzmir’de iki gün sürecek program çerçevesinde, İzmir Olgunlaşma Enstitüsünün gerçekleştirdiği çalışmalar ve kurslarla ilgili bilgi alacak olan kursiyerler, Ege Bölgesinin birbirinden güzel el emeği ürünlerinin yapım aşamalarını inceleyecek.

Atakum Belediyesi Feretiko Kursu kursiyerlerini belediye hizmet binası önünden İzmir’e yolcu eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Karadeniz ve Ege Bölgeleri, yaşattıkları el emeği ürünler konusunda iki değerli bölgemizdir. İki bölgenin kıymetli el emeği ürünleri arasında bir köprü kurmak istiyoruz. Bu anlamda Karadeniz Bölgesinin unutulmaya yüz tutmuş el emeği ürünlerini yaşatmak ve ileri nesillere aktarmak için ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Bu çalışmalarımız kapsamında, Atakum Belediyesi Feretiko Kursu kursiyerlerimizi, İzmir Olgunlaşma Enstitüsünün ev sahipliğine İzmir’e gönderiyoruz. Atakum Belediyesi olarak büyük önem verdiğimiz kurslarımız ile hem kadınlara meslek sahibi imkanı sunuyoruz hem de kültürel değerlerimizin yaşatılmasını sağlıyoruz” dedi.

Proje hakkında bilgi veren Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı, “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile yaptığımız protokol sonucunda böyle bir çalışma içerisine girdik. Farklı kültürlerin tanışması ve kaynaşması hedeflenerek yapılan bu çalışmayı son derece önemsiyoruz. Kendi atölyelerimizde dokuduğumuz ürünleri, Ege Bölgesinin motifleriyle birleştireceğiz. Bu çalışma sonucu ortaya çıkacak ürünleri, özel bir çalışma ile  vatandaşlarımızın beğenisine sunacağız. Şimdi biz İzmir’e gidiyoruz. Daha sonra da İzmir’deki proje ortaklarımız Samsun’a gelerek sergimize katılacak. İki bölgenin birbirinden kıymetli motiflerini buluşturacağız. Bu programın kadınlarımızın çalışmalarına güç katacağına, bakış açılarını geliştireceğine ve onları mesleki açıdan geliştireceğine inanıyoruz... projeyle amacımız her zaman olduğu gibi yaptığımız bir çalışmanın altını doldurmak, fayda yelpazesini genişletmek, istihdama katkı vermek, kadınlarımızı sosyal açıdan güçlendirmektir. Karadeniz'den Ege'ye İlmek İlmek projesini zaman içerisinde diğer bölgelerimize de taşımayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.