Atakum’dan istihdam atılımı

Atakum’dan istihdam atılımı
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 55’te 55 projeleri kapsamında başlatılan Atakum Meslek Edindirme Kurslarında sürdürülen Pastacı Yardımcılığı Kursunu ziyaret ederek...

 “Dünyada ve ülkemizde ‘ne iş olsa yaparım’ dönemi sona ermiştir. Meslek sahibi olmak, sahip olunan mesleklerde başarılı olmak en önemli kıstas” dedi.

KURSİYERLERE ZİYARET
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın 55’de 55 projeleri kapsamında hayata geçirilen Atakum Meslek Edindirme Kurslarının ‘Pastacı Yardımcılığı Kursu’ bölümünde eğitimler başladı. Atakum Belediyesi ve İşkur’un ortaklaşa sürdürdüğü kurs kapsamında eğitim alan 20 kursiyeri eşi Fatma Taşçı’yla birlikte ziyaret eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, kursiyerlerin hazırladığı pastalardan tattı.

MESLEK SAHİBİ OLMANIN ÖNEMİ
İşsizlik sorununun temelinde meslek sahibi olunmamasının yattığını belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Eskiden ‘ne iş olsa yaparım’ diye düşünülür, bu doğrultuda iş bulunmaya çalışılırdı. Artık dünyada ve ülkemizde ‘ne iş olsa yaparım’ dönemi sona ermiştir. Meslek sahibi olmak, sahip olunan mesleklerde başarılı olmak en önemli kıstas. Bugün burada kurs alan 20 kursiyer, 3 aylık eğitimlerinin ardından sertifikalarını alacak. Bu kurslarla birlikte iş hayatına daha güçlü bir giriş yapabilecek” diye konuştu.

‘KURS SAYISI ARTTIKÇA..’
Atakum Meslek Edindirme Kurslarının önemine dikkat çeken Başkan Taşçı, “55’de 55 proje sözümüz kapsamında hayata geçirdiğimiz Atakum Meslek Edindirme Kursları ile başta gençlerimiz olmak üzere her yaş grubundan vatandaşımızı meslek sahibi yapmak istiyoruz. Kurslarımızın gördüğü ilgi de bu konuda ne kadar yerinde bir karar verdiğimizi gösteriyor. İnanıyorum ki kurslarımızın sayısı arttıkça, istihdam yolunda önemli adımlar da atılmış olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.