Atakum'dan hamsi festivali

Atakum'dan hamsi festivali
Atakum Belediyesince düzenlenen 3. Hamsi Şenliği'nde, metrelerce uzunluktaki mangallarda pişirilen 10 tonun üstünde hamsi ile hamsili pide ve hamsili pilav ikramında bulunuldu

Samsun'un Atakum ilçesinde düzenlenen 3. Hamsi Şenliği'nde katılımcılara 10 tonun üstünde hamsi ikram edildi.

Atakum Belediyesince Belediye Sosyal Tesisleri önünde düzenlenen şenlikte, uzunluğu 40 metreyi bulan mangallarda pişirilen hamsinin yanı sıra hamsili pilav ve hamsili pide de hazırlandı.İkramların dağıtıldığı masaların dışında mangalların önünde sıra bekleyen vatandaşlar, balıkları alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.Yöresel kıyafetleriyle horon tepen katılımcılar, tulum ve kemençe eşliğinde Karadeniz şarkıları söyleyerek eğlendi.

Belediye Başkanı İshak Taşçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, şenliğe gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi.Şenlikle birlik ve beraberliği sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Taşçı, "Hamsi, Karadeniz'in yöresel bir ürünü. Bu vesileyle vatandaşları bir araya toplayarak birlik, beraberlik ve dayanışma örneği sergileyelim istedik. Şölenimizde 10 tonun üzerinde hamsiyi vatandaşlarımıza ikram ediyoruz. 20 bin vatandaşımız için hazırlık yaptık. andaşlarımızla doyasıya güzel bir gün geçirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Şenliğe katılan vatandaşlar da etkinliğin çok güzel olduğunu belirterek, her yıl yapılmasını istedi.Şenliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, MHP Samsun İl Başkanı Taner ekin ile davetliler ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum