ATAKUM'DA YEŞİL REKOR

ATAKUM'DA YEŞİL REKOR
Atakum’da YEŞİL rekor 100 bin tohum, 15 bin fidan dikildi

Atakum Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Her Eve Bir Ağaç’ kampanyası kapsamında Atakum İlçesinde 2,5 yılda 100 bin tohumun, 15 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu söyleyen Başkan Taşçı, “Atakum İlçesinin yeşilden kopmasına, betondan oluşan bir kent olmasına müsaade edemeyiz” dedi.


Konut yapılaşmasının hızlı olduğu yaşam merkezlerinin beraberinde betonlaşma ve doğadan kopma gibi bir acı gerçekle karşı karşıya olduklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, bu kapsamda Atakum İlçesinde önemli projeler gerçekleştirdiklerine dikkat çekti.

Atakum Belediyesi Her Eve Bir Ağaç projesinden başarılı bir sonuç elde ettiklerine dikkat çeken Başkan Taşçı, “İlk olarak yeni yapıları hedef aldık. Bu doğrultuda, yeni yapılan binalarda konut ve dükkan sayısı kadar fidan dikmeyenlere yapı kullanım izni vermeme kararı aldık. Vatandaşlarımızın gayet olumlu karşıladığı bu uygulamamız inşaat sektörü tarafından kabul gördü. Bu sayede 2,5 yılda, yapı kullanım izni karşılığında 10 bin’e yakın fidan toprakla buluştu. Ayrıca kampanyamıza destek olmak isteyen vatandaşlarımızın eski yapılarının bahçelerine yönelik çalışmalarımız oldu. Talep eden vatandaşlarımıza fidan temini gerçekleştirdik” dedi.

İlçedeki okullarla işbirliği içerisinde gerçekleştirdikleri fidan dikim kampanyaları kapsamında da 3 bin’i aşkın ağaç fidanını Atakum İlçesindeki muhtelif alanlara diktiklerini kaydeden Başkan Taşçı, “Açık söylemek gerekirse çocuklarımız, doğa konusuna büyüklerinden daha fazla duyarlı. Okullarla gerçekleştirdiğimiz bu kampanyalarla 3 bin’i aşkın ağaç fidanını ilçemizde muhtelif alanlara diktik. Aynı kapsamda ilçemizdeki parklara 2 bin civarında ağaç dikimi gerçekleştirdik” diye konuştu.

Gençlerin fidan dikimine teşvik edilmesi amacıyla kapak kısmında 4 adet kara çam tohumu bulunan tohumlu kalemler hazırlattıklarına değinen Başkan Taşçı, “25 bin adet tohumlu kalemi gençlerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımıza dağıttık. Kapak kısmında 4 adet kara çam tohumu bulunan bu kalemler sayesinde 100 bin tohumun toprakla buluşmasına katkı sağladık. Gelecekte Atakum’un daha yeşil, doğayla iç içe olması için çalışmalarımız devam edecek. Atakum İlçesinin yeşilden kopmasına, betondan oluşan bir kent olmasına müsaade edemeyiz” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.