Atakum’da unutulmaz konser..

Atakum’da unutulmaz konser..
Atakum Belediyesi ve Atakum Kent Konseyi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Türkülerle Kerkük Gecesine katılanlar, uzun süre akıllardan çıkmayacak bir konsere şahitlik etti.

Atakum Belediyesi ve Atakum Kent Konseyi tarafından organize edilen ‘Türkülerle Kerkük Gecesi’, Atakumlulara ve Samsunda yaşayan Türkmenlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen gecede İhsan Ekber ve Turgay Coşkun seslendirdikleri türkülerle davetlileri mest etti.

36 TÜRKÜ SESLENDİRİLDİ
Kerkük’ten Anadolu’ya uzanan her yöreden türküleri farklı bir yorumla seslendirirken seyircilerin de eşlik ettiği İhsan Ekber ve Turgay Coşkun 36 türküyle sahne aldı. Özellikle hareketli türkülerle konukları oturdukları yerlerden kalkmak ve oynamak zorunda bırakan ikili, gördükleri ilgi karşısında duydukları memnuniyeti sık sık dile getirdi.

‘TÜRKÜLERDE TOPRAK KOKUSU..’
Atakum İlçesinin kültürel ve sanatsal faaliyetlerin merkezi olduğunu belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Kendi ezgilerimizden olan ve topraklarımızın kokularını barındıran türkülerimizle dolu bir akşam yaşadık. Kerkük bizim kan kardeşimiz, soydaşımızdır. Tarihimizden gelen bu birlikteliğin müzik haline dönmüş türküleriyle dolu bir akşamda birlikte olmaktan dolayı son derece mutluyum. Atakum İlçesi kültürel ve sanatsal faaliyetlerin merkezi konumundadır. Bu anlamda etkinliklerimiz sürecek, kültürel değerlerimiz yaşatılacak” diye konuştu.

TAŞÇI’YA TEŞEKKÜR
Atakum Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Bekir Şişman ise yaptığı konuşmada, “Sanat adına, kültür adına bu akşam Atakum’da tarihi bir gün yaşadık” dedi. Kerkük doğumlu olan OMÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kudret Kevseroğlu ise yaptığı konuşmada Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya gerçekleştirilen etkinlik için teşekkür etti.

YOĞUN KATILIM
Konsere 70 Türkmen ailenin yanı sıra Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediyesi Meclis Üyeleri, Basın İlan Kurumu Samsun Şube Müdürü Murat Yürekli, Türk Ocağı Samsun Şube Başkanı Kaya Tuncer Çağlayan da katıldı. OMÜ’lü öğrencilerin de yoğun ilgi gösterdiği Türkülerle Kerkük Gecesinin sonunda Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Türkmen ailelerle birlikte objektiflere poz verdi. Sanatçılara teşekkür eden ve çiçek veren Başkan Taşçı, gösterilen ilgi karşısında duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.