ATAKUM'DA SERTİFİKA HEYECANI

ATAKUM'DA SERTİFİKA HEYECANI
Atakum’da sertifika heyecanı;Samsun’un tek feretiko kursu İlk mezunlarını verdi

Atakum Belediyesi tarafından hayata geçirilen Samsun’da ilk ve tek olan Yöresel Bez Dokuma (Feretiko) atölyesi ilk mezunlarını verdi. Sertifika heyecanı yaşayan kadın kursiyerler sertifikalarını Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın elinden aldı.

Samsun’un Atakum İlçesinde geçtiğimiz yıl Kasım ayında başlayan Yöresel Bez Dokuma (Feretiko) kursu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum Belediye Meclis Üyeleri Güngör Bostancı ve Hacer Kaya, Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı ile 20 kadın kursiyerin katıldığı sertifika töreniyle sona erdi. Sertifikalarını Başkan Taşçı’nın elinden alan kursiyerler, Başkan Taşçı’ya teşekkür etti.

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK
Atakum Belediyesi olarak unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yaşatmayı ve Atakum İlçesinde kadın istihdamına yönelik projeleri önemsediklerini belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum Belediyesi olarak ilçemizdeki kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Kadınların iş gücü piyasasındaki istihdamını artırmaya ve ev ekonomisine katkı sunmasına olanak sağlayacak birbirinden önemli projeleri hayata geçirdik. Bu kapsamda yöresel bez dokumacılığı (Feretiko) kursunu geçtiğimiz yılın Kasım ayında başlattık. İŞKUR destekli projemizde kursiyer olarak yer alan kadınlarımız günde 8 saat olmak üzere 140 iş günü toplam bin 120 saat eğitim aldı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 20 kadın kursiyer belgelerini almaya hak kazandı” şeklinde konuştu.

SATIŞ DESTEĞİ BELEDİYEDEN
Atakum Belediyesi Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi (AKSEM) bünyesinde bulunan kursları tamamlayan kadınların kurs süresi sonunda da yalnız bırakılmadığının altını çizen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Feretiko kursunu tamamlayan kadınların ürettiği, yöresel bezler ile üretilmiş kıyafet ve diğer ürünlerin dünyanın dört bir yanına satışını, Atakum Belediyesi olarak hayata geçireceğimiz online satışa yönelik bir web site sayesinde sağlayacağız. Bu sayede kadınlarımız hem üretime hem de aile bütçesine katkı sağlamaya devam etmiş olacak. Bunların yanı sıra önümüzdeki günlerde Samsun’un tek feretiko tezgahlarından çıkmış kıyafetlerden oluşan defileyi de vatandaşlarımızın beğenisine sunacağız. Atakum Belediyesi olarak ilçemizdeki kadınlara fırsat verildiğinde neleri başarabileceğini gördük. Bundan sonra da kadınlara yönelik desteklerimiz ve projelerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.