ATAKUM'DA ÖRNEK PROJE

ATAKUM'DA ÖRNEK PROJE
Atakum’da örnek proje; işitme Engelliler Bilgi Merkezi kuruldu

Atakum Belediyesi ve Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübünün ortak projesi kapsamında hayata geçirilen Atakum İşitme Engelliler Bilgi Merkezi, ilçedeki işitme engelli vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Atakum Belediyesi ve Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübü işbirliğiyle kurulan ‘Atakum İşitme Engelliler Bilgi Merkezi’ hizmet vermeye başladı. İletişim merkezi ile ilçedeki tüm işitme engellilere ulaşmayı planladıklarını söyleyen Başkan Taşçı, “İşitme engelli vatandaşlarımızın, sosyal, kültürel, sportif ve istihdam odaklı projelerle buluşmasını sağlayacağız” dedi.

TÜM İŞİTME ENGELLİLERE ULAŞILACAK
Atakum Belediyesi ve Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübü ortak projesi hayata geçirilen Atakum İşitme Engelliler Bilgi Merkezi, ilçedeki işitme engellilere hizmet vermeye başladı. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, merkezi ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Atakum İlçesinde kayıtlı bin 200 işitme engelli olduğuna dikkat çeken Başkan Taşçı, “İlçemizde yaşayan işitme engelli vatandaşlarımızın tespiti, genç işitme engellilerimizin sportif faaliyetler içerisine çekilmesi gibi bir önceliğimiz var. Bu önceliğimizden hareketle, Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübü ile işbirliği içerisinde Atakum İşitme Engelliler İletişim Merkezini kurduk. İlçemizde kayıtlı bin 200 işitme engelli vatandaşımız var. Bu vatandaşlarımızın 200’ü aktif olarak kulüp faaliyetlerimizde yer alırken toplamda 500 üyemiz bulunuyor. İlçemizin en merkezi noktasında, Alparslan Bulvarında hizmet vermeye başlayan merkezimiz ile amacımız daha çok işitme engelli vatandaşımıza ulaşmak ve onların sosyal, kültürel, sportif ve istihdam odaklı projelerle buluşmasını sağlamaktır. ” dedi.

İŞİTME CİHAZLARI İÇİN KAMPANYA
Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Tugay Kurtgözlü ve dernek faaliyetlerinde yer alan gönüllüler ile işitme engelli gençlerin karşıladığı Başkan Taşçı, planlanan projeler hakkında bilgi aldı. Bir sosyal sorumluluk projesi için de düğmeye basıldığını kaydeden Başkan Taşçı, “Bir kampanya başlatıyoruz. Bu kampanya çerçevesinde, ilçemizin muhtelif noktalarına kuracağımız kumbaralarda atık il toplayacağız. Sonra bu atık piller sayesinde elde edeceğimiz gelir ile işitme engellilerimize işitme cihazları alacağız. Hem işitme engellilerimizin yüzünü güldüreceğiz hem de çevre konusunda önemli bir duyarlılık farkındalığı oluşturacağız. İnanıyorum ki Atakum İşitme Engelliler Bilgi Merkezi, Türkiye’de birçok kente örnek olacak, birbirinden önemli projelere ev sahipliği yapacaktır. Emek veren Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübü yöneticilerine ve sporcularına,  gönüllülerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.