Atakum’da muhteşem gala

Atakum’da muhteşem gala
Atakum Belediyesi tarafından Anadolu Galası Samsun'da gerçekletirilen 'Aşkın Gözyaşları Tebrizli Şems' tiyatro oyununa sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Ünlü yazar Sinan Yağmur'un 'Aynı' adlı eserinden uyarlanan 'Aşkın Gözyaşları Tebrizli Şems' tiyatro oyununun Anadolu Galası, Atakum Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Atakum Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

OYUNA YOĞUN İLGİ
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Ömer Faruk Şahin, Atakum Belediyesi Meclis Üyeleri'nin yanı sıra ünlü yazar Sinan Yağmur'un da hazır bulunduğu oyuna Samsunlular yoğun ilgi gösterdi. Dekoru, kostümleri ve ışık efektleriyle izleyenleri 1225'li yıllara götüren 'Aşkın Gözyaşları Tebrizli Şems' adlı oyunu izlemek için saatler öncesinden salona gelen sanatseverler kısa süreli izdiham yaşarken, salonun dolması üzerine bazı vatandaşlar oyunu merdiven boşluklarında izlemek zorunda kaldı.

'TAŞÇI'NIN KIYMETİNİ BİLİN'
İzleyenleri büyüleyen oyunun ardından sahneye çıkan yazar Sinan Yağmur, oyunun Anadolu Galasını Atakum'da gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşadığını belirterek Başkan Taşçı'ya teşekkür etti. Sinan Yağmur, “Okurken ağlatan kitabımın oyunu da aynı duyguları yaşattı. Oyunun Anadolu Galasını Atakum'da gerçekleştirmiş olmak beni gururlandırdı. Atakum'da işine, halkına sevdalı, sanat ve sanatçı dostu bir belediye başkanı var. Başkan Taşçı'nın yüreğinde bir Mevlana var. Kıymetini bilin” diye konuştu.

'SANAT VE SANATÇIYA DEĞER VERİYORUZ'
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ise konuşmasında kültürel ve sanatsal etkinliklere verdikleri öneme dikkat çekerek, “Takdir görmüş yazarlar, kitapları, oyunları Atakum'da sanatseverlerle buluşmaya devam edecek. Bu akşam da burada 'Aşkın Gözyaşları Tebrizli Şems' adlı oyunu vatandaşlarımızla birlikte seyretmenin mutluluğunu yaşadım. Atakum Belediyesinin kültür ve sanat etkinliklerinde ortaya koyduğu ivme yükselerek devam edecek. Atakum'da sanat ve sanatçıya verilen değer büyük” dedi.

TEŞEKKÜR FİDANI
Başkan Taşçı daha sonra yazar Sinan Yağmur'a katılımından dolayı adına bir fidan diktiklerinin belirtildiği teşekkür belgesini verdi. AK Parti Atakum İlçe Başkanı Ömer Faruk Şahin ise oyunun sanat yönetmeni Hakan Güneri'ye çiçek verdi. Oyuncular daha sonra salonda bulunan izleyicilere çiçek atarak teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.