Atakum'da Mahalle İftarları

Atakum'da Mahalle İftarları
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Birlik ve beraberlik içerisinde, Ramazan Ayının maneviyatını tüm Atakumlularla birlikte yaşıyoruz” dedi.

Atakum Belediyesinin geleneksel hale getirdiği iftar buluşmaları kapsamında, Çatalçam Düğün Salonunda gerçekleştirilen mahalle iftarı, 5 mahalleyi bir araya getirdi. Aşağı Aksu, Karakavuk, Güzelyurt, Yeşilyurt ve Özören Mahallelerinin sakinleri, aynı sofrada buluşarak, aynı lokmalar ile oruçlarını açtı. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın ev sahipliğinde, mahalle muhtarları ve meclis üyelerinin de katılımıyla gerçekleşen iftarda renkli görüntüler oluştu.

‘FARKLILIKLARI AYNI SOFRADA BULUŞTURUYORUZ”
Atakum İlçesinde, Ramazan Ayının en güzel haliyle geçtiğini söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Ramazan Ayı, birlik ve beraberliklerin en üst düzeyde yaşandığı mübarek bir ay. Bu ayda insanları bir araya getirmek, aynı sofralarda buluşturmak son derece önemli. Bu önemden hareketle Atakum Belediyesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz Atakum Mahalle İftarları ile mahallelerimize iftar sofraları kuruyoruz. Farklı dünya görüşlerinden, farklı etnik kökenlerden binlerce vatandaşımız, bu farklılıklarını bir ortak güzellik haline getirerek, iftar sofralarımızda bir araya geliyor. Sağlanan bu birlik ve beraberlik bizleri son derece mutlu ediyor, gururlandırıyor” dedi.

ATAKUM CAZİBE MERKEZİ
Aşağı Aksu, Karakavuk, Güzelyurt, Yeşilyurt ve Özören Mahallelerinde gerçekleştirilen belediye çalışmalarından ve hayata geçirilen projelerden bahseden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Mahallelerimiz güzelleşiyor. Mahallelerimiz güzelleştikçe, ilçemiz de daha da bir güzelleşiyor. Özellikle eskiden köy statüsünde olan, son düzenlemeler ile mahalle statüsüne geçen yerleşim merkezlerimizde ciddi çalışmalarımız var. Atakum İlçesinde bir uçtan diğer uca, hemen hemen her noktada bir çalışma, hayata geçirilen bir proje var. Atakum İlçesi artık, herkesin yaşamak istediği bir cazibe merkezi haline geldi. Sadece çevre ilçelerimizden değil, çevre illerimizden de aldığımız yoğun göç, bunun bir göstergesidir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.