Atakum’da kurslara yoğun ilgi

Atakum’da kurslara yoğun ilgi
Atakum Belediyesi tarafından kadınlara yönelik gerçekleştirilen kurslardan iki bin kadının faydalandığını söyleyen Başkan Taşçı, “Farklı dallarda 5 ayrı merkezde iki bin kadın kurs alıyor. Amacımız sayıyı daha da arttırmak” dedi.

Kadınların kültürel ve sosyal etkinlikler içerisinde olmasını önemsediklerini belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, bu anlamda hayata geçirdikleri kurslardan bahsetti. Kurslara katılımda iki bin sayısına ulaştıklarını belirten Başkan Taşçı, rakamı ve kurs sayısını daha da arttıracakların belirtti.

2 BİN KADINA KURS
Farklı alanlarda gerçekleştirilen kurslardan şu an iki bin kadının faydalandığını ifade eden Başkan Taşçı, “Biz kadınlarımızın evlerine hapsolmalarını istemiyoruz. Hem kollarına altın bilezik takabilecekleri hem de sosyal ve kültürel çalışmalar ile vakit geçirebilecekleri imkanlar sunmak adına bu kursları hayata geçiriyoruz. Atakum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından sürdürülen kurslar kapsamında güncel rakam ile iki bin kadın farklı dallarda eğitim alıyor. Bu sayı her geçen gün artıyor. Türkiş, Atakent, Yeşildere, Yaşampark ve Altınkum olmak üzere 5 farklı kültür merkezimizde kurslarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” dedi.

ANNELER KURSTA ÇOCUKLAR KREŞTE
Kadınların kurslara katılmak istediğini ancak çocuklarını yalnız bırakamadıkları için katılamadıklarını belirten Başkan Taşçı, bu konuda da bir çalışma gerçekleştirerek kurs alanlarında çocuklar için kreş hizmeti verildiğinin altını çizerek, “Çocukları da düşündük. Anneleri kurslarımızda eğitimlerini alırken çocukları da aynı binalardaki kreşlerde uzman eğitmenlerimiz eşliğinde kreş imkanından faydalanıyor. Eğitim dönemlerinin sonlarında ise gerçekleştireceğimiz sergiler ile kursiyerlerimizin ortaya koyduğu ürünleri sergileyeceğiz. Atakum Belediyesi olarak bu tür kültürel ve sosyal içerikli çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

KURSLARA DAVET
El sanatları, mefruşat, organizasyon, dikiş-nakış, hat ve tezhip, ev tekstili, kuaförlük ve cilt bakımı, resim, spor, aşçılık, okuma yazma, Kuranı Kerim kursu, iğne oyası, çini, yaşam koçluğu, matematik gibi farklı branşlarda gerçekleştirilen kurslarla ilgili olarak yeni kayıtların sürdüğünü söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, kadınların kurslara daha çok katılım sağlamasından memnuniyet duyacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.