ATAKUM'DA KİTAP GÜNLERİNE YOĞUN İLGİ

ATAKUM'DA KİTAP GÜNLERİNE YOĞUN İLGİ
Atakum Belediyesi tarafından 15 Aralık tarihlerine kadar açık olacak Atakum Kitap Günleri kitapseverlerin yoğun ilgisiyle devam ediyor.

Atakum Belediyesi’nin düzenlediği ve 15 Aralık Pazar gününe kadar Atakum Kent Meydanı'nda ziyaretçilerine açık olacak Atakum Kitap Günleri'ne ilgi her geçen gün artıyor. 50 yazar, 40 yayıncı ve 100 farklı markanın yer aldığı kitap günlerinde önemli yazarlar İhsan Eliaçık, Vehbi Vakkasoğlu ve Hulki Cevizoğlu'nun söyleşilerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, yazarlarla birebir görüşen ve kitap imzalatan kitapseverler ise Atakum Kitap Günleri'nin düzenlenmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti. 

kitap-4.jpg

TORUN'DAN TEŞEKKÜR
Atakum Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen,  Atakum Karadeniz Belediye Başkanları Toplantısı’nın ardından, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ile eşi Av. Gülay Deveci, bölge belediye başkanları, ve ertesi gün ise İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, etkinlik alanını ziyaret ederek yurttaşlarla sohbet etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Atakum Kitap Günleri'nin başarılı bir organizasyon olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.  

kitap-1.jpg

YÜKSEK KATILIM 
Kitap günlerinin açıldığı günden itibaren yüksek katılım gösteren kitapseverler, böyle bir etkinliğin Atakum'da açılmış olmasını sevinçle karşıladığını dile getirdi. Atakum Kitap Günleri alanına gelip yazarlarla tanışarak kitapları imzalatan ziyaretçiler,  gelecek dönemde etkinliğin daha büyük, geniş bir alana kurulmasını, daha fazla yazarın gelmesini istediklerini ve bu tür etkinliklerin kentlerin kültürel ve sosyal gelişimine de önemli katkı sağladığını belirtti.

kitap-6.jpg

DAHA ORGANİZE ETKİNLİKLER OLACAK
Atakum’un kültür ve sanat kenti olması için daha organize etkinliklerin altyapısının oluşturulması gerektiğini ifade eden Başkan Deveci, “Bu tür etkinlikleri her zaman yapacağız. Atakum, kültür ve sanat kenti olacak. Bundan önce de çocuk kitap günleri düzenledik, o da güzel geçmişti. Bu ise daha güzel daha organize bir etkinlik oldu. Önümüzdeki etkinlikler daha organize olacak. Kitabın, düşüncenin, sanatın her türlüsü Atakum’da olacak ve olmalı. Burası bir turizm kenti olacaksa, Karadeniz’in en eğitimli, en çağdaş insanların yaşadığı bir kent olacaksa, mutlu insanların bir arada yaşadığı bir kent olacaksa, Türkiye’nin ilk 10’una giren üniversitemiz ile ve 35 bin üniversiteli bu kentte yaşıyor diye övüneceksek, bunun altyapısını oluşturmamız gerekiyor” diye konuştu. 

kitap-8.jpg

ATAKUMLULAR YAZARLARLA BULUŞTU
Çok sayıda yazarın Atakumlularla buluştuğu etkinlikte, İhsan Eliaçık, Hulki Cevizoğlu, Bekir Öztürk, Sinan Yağmur, Vehbi Vakkasoğlu, İsmail Tokalak, Reyhan Erdoğan, İsmail Tezgel, Ufuk Tufan, İbrahim Ülger, Zeynep Batımor, Gülseren Akdaş, Elif Çırak, Ümit Yaşar Işıkhan, İsmet Aci, İsmail Yağmur, Baha Rahmi Özen, Yılmaz İmanlık, İsmail Güçtaş, Volkan Erbaş, İnci Çetir, Ali Yılmaz, Nurcan Ateş, Nagihan Kabal, Emre Gül, Koray Yersüren, Hanife Uzun, Halime Özoğlu Temel, Gülseren Akdaş, Cemil Kılıç söyleşi gerçekleştirerek kitaplarını imzalamaya devam ediyor. 

kitap-7.jpg

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.