Atakum’da kadınlar bilgilendirildi

Atakum’da kadınlar bilgilendirildi
Atakum Belediyesi Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezinin bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında kadınlara sağlık ve yasal hakları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Atakum Belediyesi Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi tarafından ‘Kanser Haftası’ kapsamında kadınlara yönelik sağlık bilgilendirmesi yapıldı. Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Hemşiresi Safiye Kubak, Diyetisyen Fatma Tayhan tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında kadınlara meme ve rahim kanseri konusunda uyarılarda bulunuldu. Sosyolog – Yaşam Koçu Saliha Özköroğlu ise kadınlara yasal hakları hakkında bilgi verdi.

KADINLAR BİLGİLENDİRİLDİ
Atakum Belediyesi Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezinde gerçekleştirilen ve çok sayıda kadının katıldığı bilgilendirme toplantısında Atakum Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Hemşiresi Safiye Kubak, kanserde erken teşhisin öneminden bahsetti. Kadınları sağlıklı beslenme ve diyet konusunda bilgilendiren Diyetisyen Fatma Tayhan ise egzersiz ve beslenmenin önemine dikkat çekti. Sosyolog-Yaşam Koçu Saliha Özköroğlu şiddetin en yaygın ve sık rastlanan bir insan hakkı ihlali olduğunu belirterek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının hayata geçirdiği projeler ve kadına yönelik şiddetle alakalı çıkan yasalar hakkında bayanları bilgilendirdi.

‘FAALİYETLERİMİZ SÜRECEK’
Atakum Belediyesi Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi faaliyetlerini yürüten Fatma Taşçı, bilgilendirme çalışmalarının sürekli hale geldiğini söyleyerek, “İlçemizde kapsamlı çalışmalar ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu anlamda sağlık konusu kadar kadınlarımızın yasal haklarını bilmelerini de önemsiyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu bilgilendirme toplantısında da hem sağlık hem de yasal haklar konusunda kadınlarımızın bilgilendirilmesine katkı sağladık. Bir çok alanda olduğu gibi bilgilendirme, bilinçlendirme merkezli çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.