Atakum’da İngilizce öğrenmeyen kalmasın

Atakum’da İngilizce öğrenmeyen kalmasın
Atakum Belediyesi, Karadeniz turizminin vazgeçilmez adreslerinden olan İlçede yabancı dil seferberliği başlattı. Atakumluların ilçeye gelen turistlerle daha iyi iletişim kurmalarını önemsediklerini ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, American

Özellikle yaz aylarında ilçeye gelen yabancı turistlerle iyi iletişim kurulması için Atakum Belediyesi ile American Life dil okulları arasında İngilizce eğitim protokolü imzalandı. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ile Dil Okulu Kurucu Ortağı Sedat Uygun arasında imzalanan protokolle Atakum Belediyesi Personeli ve ilçede yaşayan annelere ücretsiz İngilizce kursu verilmesinin yanı sıra, yapılacak olan seviye tespit sınavında başarılı olan öğrencilere de yurtdışı eğitimleri ve dil okulu bünyesinde burs verilecek.

Atakum İlçesi’nin deniziyle, doğasıyla ve diğer birçok güzelliğiyle Karadeniz turizminin vazgeçilmez bir durağı olduğunu kaydeden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “İlçemiz, Karadeniz’in turizm cenneti konumunda. Biz de Atakum Belediyesi olarak, ilçemize gelen misafirlerle daha iyi iletişim kurabilmek ve onları daha iyi ağırlayabilmek için American Life Dil Okuluyla protokol imzaladık. Bu protokolle Atakum Belediyesi zabıta ekiplerimiz, misafirlerimizle etkili iletişim kurabilmeleri adına yön tarif edebilecekleri, ilçemizdeki resmi kurumlara, otel ve restoranlara yönlendirebilecekleri düzeyde İngilizce kursu alacaklar. Bu kursun sonunda zabıta ekiplerimiz 7 gün 24 saat turistlere destek sağlayacak ve gerektiğinde de İngilizce rehberlik hizmeti sunabilecekler. Ayrıca Belediyemizde çalışan tüm anneler de ücretsiz İngilizce kursundan faydalanacak. Diğer çalışanlarımız ve birinci derece yakınları da yüzde 50 indirimli şekilde dil okuluna kayıt yaptırabilecek” diye konuştu.

İmzalanan protokolün sadece belediye çalışanlarıyla sınırlı olmadığını ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Başlattığımız yabancı dil seferberliği sadece Atakum Belediyesi çalışanlarıyla sınırlı değil. ‘Bir dil bir insan, iki dil iki insan’ sözünden hareketle, Atakumlu hemşerilerimizin de yabancı dil öğrenmesini önemsiyoruz. İlçemizde yabancı dil öğrenmeyen kalmasın diye yabancı misafir ağırlayabilmeleri, internetteki güzellik, sağlık, alışveriş sayfalarını yardımsız kullanabilmeleri ve çocuklarının derslerine yardım edebilmeleri adına, çocukları dil okuluna kayıt olan tüm Atakumlu annelere ücretsiz İngilizce kursu verilecek. Ayrıca bu protokolle aldığımız kararla Atakum’daki okullarda eğitim gören tüm öğrencilerimize bir İngilizce seviye tespit sınavı yapılacak ve bu sınavda başarılı olan öğrencilerimize de yurtdışı eğitimleri ve dil okulu bünyesinde burs verilecek. Atakumlu hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.