ATAKUM'DA İMAR HAMLESİ

ATAKUM'DA İMAR HAMLESİ
Atakum’da imar hamlesi. Taşçı, “Taflan hak ettiği hizmete kavuşacak”

İlçedeki her mahallenin eşit hizmetle buluşturulması için çalıştıklarını ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Taflan’da yapacağımız imar uygulamasıyla mahalle kanalizasyon, elektrik, su, doğalgaz gibi tüm altyapı çalışmalarıyla buluşacak” dedi.

Atakum Taflan Mahallesi sakinlerinin doğalgaz, kanalizasyon gibi altyapı yatırımlarıyla buluşturulabilmesi için yapılacak imar düzenlemesi ile ilgili vatandaşlarla görüş alışverişinde bulunan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, vatandaşların talepleri doğrultusunda bölgeye imar uygulaması yapacaklarını belirtti.

500 BİN LİRA HARCANACAK
Atakum’un her mahallesine eşit hizmet götürme hedefiyle yola çıktıklarını ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Taflan bölgemizin imar planı 1996 yılında yapılmış. Günümüze kadar halen imar uygulaması yapılmadığından dolayı bölgeye doğalgaz gibi alt yapı çalışmaları ulaşmamış. Vatandaşlarımızın talebiyle bölgeye hizmet getirilebilmesi ve yapılaşmanın imara uygun halde tamamlanabilmesi amacıyla 800 bin metrekarelik alanda 5 ayrı bölgede imar uygulaması çalışmalarına başlıyoruz. Atakum Belediyesi olarak üstlendiğimiz çalışmalar için yaklaşık 500 bin liralık bir bütçe harcanacak” şeklinde konuştu.

ORTAK AKIL İLE YAPILACAK
İmar düzenlemesinin vatandaşların talep ve önerileri doğrultusunda yapılacağını ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Çalışmaları gerçekleştireceğimiz bu alandaki kadastro sınırları yüzlerce yılın kullanımıyla oluşmuş. Yapacağımız imar planları ise düzlemsel çalışmalar. Bu anlamda, çalışmalarımız, teknik ekibimizin gayretiyle, vatandaşlarımızın haklarını gözeterek, bölge halkının talepleri, önerileri göz önünde tutularak ve sürekli irtibat halinde olarak gerçekleşecek. 1990 yılından beri belediye sınırlarında olmasına rağmen, halen imar tamamlanmadığı için birçok hizmetten mahrum kalan ve bu nedenle köy statüsünde yaşamını sürdüren vatandaşlarımız, bu uygulamamız ile şehirleşmenin imkanlarından faydalanacak. Bölgede yapılacak çalışmalar 2 ayrı mahalleyi ve yerleşik alanı kapsadığından uygulama, aynı düzenleme ortaklık payıyla, ada bazında ve komşuluk ilişkileri gözetilerek, aynı ada içerisindeki vatandaşımızın yüzde 70’in üzerindeki olumlu talepleri ile yapılacak” ifadelerini kullandı.

BEDEL ALINMAYACAK
Atakum’un 56 mahallesinin bulunduğunu ve bu mahallelerin her birinin eşit hizmet alabilmesi için gece gündüz demeden çalıştıklarının altını çizen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Taflan bölgemizde parselasyon çalışmaları bittiğinde bölgenin tamamında kanalizasyon, elektrik, su, doğalgaz gibi tüm altyapı çalışmaları sağlanacak. Vatandaşlarımız daha yaşanılabilir bir mahalleye kavuşmuş olacak. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda biz de Atakum Belediyesi olarak bu taşın altına elimizi koyduk. Yapacağımız çalışmalar için vatandaşlarımızdan hiçbir bedel talep edilmeden Taflan’ı hak ettiği hizmetlerle buluşturacağız” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum