Atakum’da büyüleyen gösteri

Atakum’da büyüleyen gösteri
Atakum Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen ‘Barış, kardeşlik, hoşgörü ve mevlana’’konulu program izleyenleri büyüledi

Atakum Belediyesi Kültür ve Eğlence Merkezi’nde düzenlenen anma programına  Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadri Bektaş, Atakum Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Irmak, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Program Özgür Türemen ve Ahmet Erbay’ın ney dinletisi eşliğinde slayt gösterisi ile başladı.

 

MEVLANA BİR FELSEFE

Atakum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Tanrısever açılış konuşması yaptı. Konuşmasında barış ve kardeşliğin önemine değinen Tanrısever, bu kavramların Mevlana’da bir felsefe haline geldiğini ve toplumumuzun barış ve kardeşlik iklimine her zaman ihtiyacı olduğunu vurguladı. Daha sonra Grup Dolunay tasavvuf musikisi eşliğinde semazen gösterisi icra etti.

 

HEYECANLA DİNLENDİ

OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr Cevdet Kılıç; ‘Barış, kardeşlik, hoşgörü ve Mevlana’ konulu konferans verdi. Etkili hitabeti ve heyecanlı konuşmasıyla Kılıç; Mevlana’nın hayatını fikirlerini ve O’nun felsefesi olan; hoşgörü barış ve kardeşlik mesajlarını anlattı. Davetlilerin ilgiyle izledikleri program katılımcılara çiçek takdimi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.