ATAKUM'A OSMANLI HAMAMI

ATAKUM'A OSMANLI HAMAMI
Atakum’a ‘Osmanlı Hamamı’ geliyor..OKA’dan 659 bin TL destek

Atakum Belediyesinin ‘Osmanlı Hamamı’ projesine OKA’dan 659 bin TL destek geldi. İmzalanan protokolün ardından Başkan Taşçı, “Projemize başlıyoruz. İlçemize önemli bir kültürel miras ve turizm hareketi kazandıracağız” dedi.

Atakum Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılması için hazırlık yapılan Atakum Belediyesi Osmanlı Hamamı Projesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının, Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Yatırımlarına Mali Destek Programı kapsamında kabul edilen 27 projeden birisi oldu. Atakum Belediyesi, bu önemli proje için OKA’dan 659 bin TL destek kazandı.

Atakum İlçesinin, turizmde cazibe merkezi haline gelmesi noktasında ciddi bir çalışma temposu içerisinde olduklarını kaydeden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Dünyada en çok bilinen kültürel miraslarımızdan olan Osmanlı Hamamını ilçemize kazandırmak istiyoruz. Yerli ve yabancı turistlerin dikkatini ilçemize çekecek olan projemiz kapsamında 852 metrekarelik bir Osmanlı Hamamının yapılabilmesi için Orta Karadeniz Kalkınma Ajansına yaptığımız proje başvurusu kabul gördü. İmzaladığımız protokolün ardından önümüzdeki günlerde hızlı bir şekilde Osmanlı Hamamı projesine başlıyoruz. İlçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansında gerçekleştirilen protokolde OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen’le birlikte imzaları atan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum Belediyesi Osmanlı Hamamı mimari yapısı ve donatılarıyla bölge halkından oldukça talep görecektir. Tesis inşaatı bitiminde yapılacak kapsamlı tanıtım çalışmalarıyla Samsun’a gelecek olan yerli ve yabancı turistlerin uğramadan geçemeyecekleri bir tesis olacaktır. Osmanlı Hamamı Projesi’nin yaratacağı etki kültür ve turizm amaçlı benzer projeler içinde özendirici olacaktır” dedi. OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, projenin hayırlı olmasını temenni ederek, Başkan Taşçı’ya başarılar diledi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum