ATAKUM YEŞİLLE BULUŞUYOR

ATAKUM YEŞİLLE BULUŞUYOR
Atakum'da, ‘Yeşil Adım’ projesi kapsamında 3 buçuk yıl içerisinde yüz binlerce tohum ve 10 binlerce fidan toprakla buluştu 

ATAKUM YEŞİLDEN KOPMAYACAK
Atakum Belediyesi olarak hayata geçirdikleri ‘Yeşil Adım’ projesi kapsamında Atakum İlçesinde 3 buçuk yıl içerisinde yüz binlerce tohum ve 10 binlerce fidanın toprakla buluştuğunu söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum İlçesinin yeşilden kopmasına, betondan oluşan bir kent olmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

MUHTEŞEM TABİAT KORUNUYOR
Atakum’daki yeşil alanların artması ve ilçenin hızlı büyümesinin etkisiyle yeşil alan kaybının yaşanmaması için hayata geçirdikleri ‘Yeşil Adım’ projesi ile Atakum’un doğal güzelliğinin bozulmasının önüne geçtiklerini ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum, deniziyle ve yeşiliyle Karadeniz’in muhteşem doğasını her anlamda yansıtan bir ilçe. İlçemizin, hızlı nüfus artışına sahip olması nedeniyle yaşadığı rekor düzeyde nüfus artışının sonucu olarak yapılaşma da seri bir şekilde artarak devam ediyor. Hızlı yapılaşmanın Atakum’un muhteşem tabiatını bozmaması ve ilçemizin yeşilden koparak betondan oluşan bir kent olmasına engel olmak için hayata geçirdiğimiz ‘Her Eve Bir Ağaç’ kampanyasıyla konut ve yeşil alan artışının doğru orantılı bir şekilde seyretmesini sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

3 BUÇUK YILDA 20 BİN FİDAN
Konut yapılaşmasının hızlı olduğu yaşam merkezlerinin beraberinde betonlaşma ve doğadan kopma gibi bir acı gerçekle karşı karşıya olduklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, bu kapsamda Atakum İlçesinde önemli projeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Atakum Belediyesi olarak başlattıkları ‘Her Eve Bir Ağaç’ projesinden başarılı bir sonuç elde ettiklerine dikkat çeken Başkan Taşçı, “İlk olarak yeni yapıları hedef aldık. Bu doğrultuda, yeni yapılan binalarda konut ve dükkân sayısı kadar fidan dikmeyenlere yapı kullanım izni vermeme kararı aldık. Vatandaşlarımızın gayet olumlu karşıladığı bu uygulamamız, inşaat sektörü tarafından kabul gördü. Bu sayede 3 buçuk yılda, yapı kullanım izni karşılığında 20 bin’e yakın fidan toprakla buluştu. Ayrıca kampanyamıza destek olmak isteyen vatandaşlarımızın eski yapılarının bahçelerine yönelik çalışmalarımız oldu. Talep eden vatandaşlarımıza fidan temini gerçekleştirdik” dedi.

ÇOCUKLAR DAHA DUYARLI
İlçedeki okullarla işbirliği içerisinde gerçekleştirdikleri fidan dikim kampanyaları kapsamında da 3 bin’i aşkın ağaç fidanını Atakum İlçesindeki muhtelif alanlara diktiklerini kaydeden Başkan Taşçı, “Açık söylemek gerekirse çocuklarımız, doğa konusuna büyüklerinden daha fazla duyarlı. Okullarla gerçekleştirdiğimiz bu kampanyalarla 3 bin’i aşkın ağaç fidanını ilçemizin birçok noktasında toprakla buluşturduk. Aynı kapsamda ilçemizdeki parklara 2 bin civarında ağaç dikimi gerçekleştirdik. Gençlerin fidan dikimine teşvik edilmesi amacıyla kapak kısmında 4 adet karaçam tohumu bulunan tohumlu kalemler hazırlatarak 25 bin adet tohumlu kalemi gençlerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımıza dağıttık. Kapak kısmında 4 adet karaçam tohumu bulunan bu kalemler sayesinde 100 bin tohumun toprakla buluşmasına katkı sağladık. Gelecekte Atakum’un daha yeşil, doğayla iç içe olması için çalışmalarımız devam edecek. Atakum İlçesinin yeşilden kopmasına, betondan oluşan bir kent olmasına müsaade edemeyiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum