ATAKUM İHL ÖĞRENCİLERİ TED X PROGRAMI DÜZENLEDİ

ATAKUM İHL ÖĞRENCİLERİ TED X PROGRAMI DÜZENLEDİ
Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, TED x projesi kapsamında dünya gündemini yakından ilgilendiren konuları 5-15 dk arasında İngilizce olarak sundu.

Atakum Anadolu İHL, öğrencilerin dilini geliştirecekleri, performanslarını sergileyecekleri ve topluluk önünde kendilerini yabancı dilde ifade edecekleri bir alan oluşturmak için  genç konferansları adıyla bilinen  TEDxTeen  konferansı düzenledi.Öğrencilerinin dil alanında başarılarını sergilediği TEDxTeen etkinliğinde, hayallerin gücü,büyük resmi görmek, Internet, popüler kültürün gençler üzerindeki etkisi, Farklılıkları fikir ayrılıklarına yol açar mı?, öğrenilmiş çaresizlik, ses çıkar, Sonrasında ne geliyor ?, En yakın arkadaşın: Sen  konuları ile ilgili sunum yapıldı.

dsc-0037-resize.JPG

 TEDxTeen etkinliğini değerlendiren öğrenciler düşüncelerini aktardılar:

Furkan Önçırak:  TEDx kulübünün bana kazandırdığı en önemli şey topluluk önünde konuşma tecrübesi oldu. Hem de bu konuşmayı ana dilinizde değil. İngilizce olarak yapmak hem İngilizcenizi hem de sahne korkunuzu yenmenizde büyük öneme sahip. Eğer bu kulüpte olmasaydım belki de heyecanımı asla yenemeyecektim ve hayatımda bu kadar faydalı bir iz bırakamayacaktım. Bize her konuda yardımcı olan öğretmenlerime teşekkür ederim. 

Yasemin Aydın: Ted kulübünü seçmek hayatımda aldığım en iyi kararlardan biri desem yeridir. Ted'in bana kazandırdıklarını saysam bitmez. Topluluk önünde konuşmayı, hitabet yeteneğini, ve tabi ki de yabancı dili geliştirmesiyle her anlamda bir ayrıcalık olarak görüyorum bu kulübü. Öğrencilere yurtdışına çıkma fırsatı vermesi başlı başına şa-ha-ne! Böyle bir projeyle Almanya'ya gitmek herkese nasip olmaz. Belki Türkiye'ye geri dönmüş olabiliriz ve proje de bitmiş olabilir ama orada kurduğum tüm arkadaşlıklar ve anılar hep bende kalacak... İki senedir böylesine bir projenin ve kulübün parçası olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Daha büyük organizasyonlara inşallah.

Melih Gül: Öncelikle böyle önemli bir kulübün bir parçası olduğum için çok mutluyum. Geçen yılın Ekim ayının son haftasını Ted ile ilgili Erasmus projesi sayesinde İtalya’da geçirdim. Benim için en unutulmaz haftalardan biriydi. Orada yerli ailelerin yanında kalmak aynı yerde yaşamak bana çok şeyler kattı. Projenin amaçlarından olan "Cultural Exchange" yani kültürel değişim etkileşim başarıyla gerçekleşti. Bunun haricinde Ted Talks un hayatıma katkısı çok önemli. Mesela ; fikirlerimi insanlarla paylaşma , topluluk önünde konuşma özellikle İngilizce olması daha da önemli...Özetlemek gerekirse hayatımın en önemli anlarını yaşatan ted kulübüne , arkadaşlarıma ve en önemlisi öğretmenlerime teşekkür ederim.

dsc-0256-kopya-resize.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.