ATAKUM HALK EĞİTİM VE AÇEV’DEN BABALARA BELGE

ATAKUM HALK EĞİTİM VE AÇEV’DEN BABALARA BELGE
Baba Destek Programına (BADEP) katılan Babalar belgelerini çocuklarının elinden büyük bir gururla aldılar

02/06/2016 Hayat Boyu Öğrenme ve Temel Eğitim Genel Müdürlükleri ile işbirliğinde Anne Çocuk Eğitim Vakfı'nın Baba Destek Programı kapsamında katılım belgesi almaya hak kazanan 80 gönüllü babaya Atakum Teknik Lise Konferans Salonu'nda törenle katılım belgelerini verildi.

Belge törenine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hanife Öztürk Erdin, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Turan Coşkun ,Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Tanrısever,Anne Çocuk Eğitim Vakfı eğitim sorumlusu Ahmet Çetin ,saha sorumlusu Ethem Kalyoncu,program eğitimcileri Ekrem GÜL, Deniz Göçmen, Timur Toker, İsmail Başbölük, okul müdürleri ve veliler katıldı. 

EĞİTİMİNDE ANNE İLE BİRLİKTE ÖZEL BİR ÖNEME SAHİPTİR
Törende Anne Çocuk Eğitim Vakfı Eğitim Sorumlusu Ahmet Çetin,"Baba Destek Programı (BADEP) ile babalarda aile içinde çocuğunun gelişimini nasıl destekleyeceğinin cevabını bulması  babaların çocuklarıyla daha çok vakit geçirmesini, sağlıklı bir iletişim kurabilmesini, çocukların ihtiyaçları konusunda bilgilenmesini, şiddet içeren davranışlarını değiştirmesini hedefleniyor.Babanın çocuk için rol model olduğunu ve çocuğun eğitiminde anne ile birlikte özel bir öneme sahiptir.  Baba destek programını tamamlayan katılımcıları tebrik ederek emeği geçenlere ve özellikle programın gerçekleştirilmesinde yakından ilgilenen okul müdürlerine teşekkür ediyorum" dedi.

BİLİMSEL TEMELLİ BİR EĞİTİM PROGRAMIDIR
Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ve Milli Eğitim Bakanlığının işbirliği ile yürütülen Baba Destek Programı ile  çocuğun gelişiminde anne kadar önemli rol oynayan babaların çocuk gelişimi konusunda bilgilenmesi, kendilerinin önemini fark etmesi ve desteklenmesi amaçlanmakta olduklarını dile getiren İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hanife Öztürk Erdin," Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından geliştirilen Baba Destek Programı (BADEP) uygulamalarına 1996 yılında başlanmıştır. BADEP, Türkiye’de babaların çocuklarının gelişiminde daha etkin ve olumlu bir rol oynamaları için geliştirilmiş, bilimsel temelli bir eğitim programıdır. Katılımcı babalar; çocuk gelişimi ile ilgili bilgi düzeylerini artıran, iletişim becerileri kazanmalarını sağlayan ve bunun sonucunda daha demokratik tutumu benimsemelerine yol açan eğitimler almaktadır" diye konuştu 

BABALARINA YÖNELİK OLARAK UYGULANMAKTADIR.
Baba Destek Programı 15 ile 20 arasında baba katılımıyla katılımcı grup tartışması ve diğer yetişkin eğitimi yöntemleri örnek olay çalışması, hayalinde canlandırma, alıştırma vb..) kullanılarak yapılmakta olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdin," Grubun tamamının kendi babalarından ve kendi babalıklarından getirdikleri deneyimleri paylaşabildikleri ve tüm grubun birbirinden öğrendiği etkileşimli çalışmalar yapılmaktadır.Program iki modül halinde 3-6 ve 7-11 yaş dönemi çocuklarının babalarına yönelik olarak uygulanmaktadır. 14 hafta süren program, haftada bir gün, 2,5 saat süreyle uygulanan bir yetişkin eğitm programıdır. Program yapılandırılmış bir el kitabı ile BADEP Eğitici Eğitimini tamamlamış MEB öğretmenleri tarafından uygulanmaktadır" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.