Atakum Down Kafe’ye anlamlı ödül

Atakum Down Kafe’ye anlamlı ödül
Atakum Belediyesi tarafından down sendromlu gençlerin sosyal hayata ve istihdama kazandırılması amacıyla hayata geçirilen Down Kafe, ‘Yılın Farkındalık Yaratan Projesi’ seçildi.

Atakum Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve kısa süre içerisinde tüm Türkiye’nin ilgisini üzerine çeken Atakum Down Kafe, Samsun Yazarlar Derneği (SAY-DER) tarafından ‘Yılın Farkındalık Yaratan Projesi’ seçildi. Atakum Belediyesi olarak ilçede yaşayan dezavantajlı grupların her zaman yanında olduklarını ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Samsunlu vatandaşların da sahip çıkarak destek verdiği projenin Türkiye’ye örnek olduğunu belirtti.

HEDEF DEZAVANTAJI AVANTAJA ÇEVİRMEK
Atakum Belediyesinin hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projelerinde öncelikli hedefin, ilçede yaşayan dezavantajlı gruplar olduğunu söyleyen Başkan Taşçı, “İlçemizde yaşayan hiç kimsenin, dezavantajlı durumda kalmaması için çalışıyoruz. Bu kapsamda birbirinden önemli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiriyoruz. Down sendromlu gençlerimizin de başta sosyal hayat olmak üzere, kültürel, sportif, istihdam odaklı projelerle buluşmasını, göreve geldiğimiz günden bu yana önemsiyoruz. Atakum Down Kafe, bu önemden ve farkındalıktan hareketle hayata geçirilmiştir. Hayata geçirdiğimiz tüm projeler gibi Down Kafe de başta Atakumlu hemşerilerimiz olmak üzere bütün Samsun’un sahiplenmesiyle birlikte Türkiye’ye örnek olan bir proje haline geldi” diye konuştu.

DÜNYAYA BAKIŞLARI DEĞİŞİYOR
Atakum Belediyesinin sosyal belediyecilik anlamında hayata geçirdiği projelerin hayatlara dokunduğunu ve özellikle engelli bireylerin topluma kazandırılması adına başarılı sonuçlar elde ettiğini yakından takip ettiklerini belirten SAY-DER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Seven, “Atakum Belediyesi, hayata geçirdiği projelerle ilçenin çehresini değiştirdi. Belediyecilik hizmetlerinde sosyal, kültürel ve sportif alanda ortaya konulan çalışmalarla fark yaratan Başkan Taşçı’yı kutluyoruz.

atakumdown-(4).jpgatakumdown-(4).jpg

 

Sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen Atakum Down Kafede çalışan melek yüzlülerin gözlerindeki mutluluğu hissedebiliyoruz. Atakum Belediyesi, hayata geçirdiği bu proje ile melek yüzlü çocuklarımızın dünyaya bakışını değiştirdi. Bu anlamda Samsun Yazarlar Derneği olarak Atakum Down Kafe projesine ‘Yılın Farkındalık Yaratan Projesi’ ödülünü vermeye karar verdik. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya bir kez daha teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.