Atakum Belediyesi’ne Zihni Şahin Geldi

Atakum Belediyesi’ne Zihni Şahin Geldi
Samsun'da ilçe belediye başkan adaylarının açıklanmasının ardından beklenen isimler aday gösterilirken, tek sürpriz Atakum'da yaşandı

Samsun ilçe belediye başkan adayları açıklandı. MHP'ye 2 ilçe verilmesi ülkücü camiada beklentileri karşılamazken, AK Parti'de ise genel anlamda kamuoyunda konuşulan ve gündeme gelen isimlerin aday yapıldığı gözlendi. Tek sürpriz ise Atakum'da yaşandı. Canik'ten aday olması beklenen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin Atakum'dan aday yapıldı. Adaylığına kesin gözüyle bakılan İshak Taşçı ise partisinden aday gösterilmedi. 

AK Parti yetkililerinden alınan bilgilere göre Atakum'da özellikle CHP oylarının çoğunlukta olması nedeniyle yapılan anketlerde AK Parti oyları düşük çıktı. Genel merkeze gönderilen son anketlerde ise AK Parti oyunun % 34 oy olduğu öğrenildi. Samsun'da 9 ay önce büyükşehir belediye başkanı seçilen Zihni Şahin'in halkta ciddi karşılığı olduğu düşünülerek AK Parti'nin en çok zorlanacağı ilçeye Başkan Zihni Şahin verildi.

Şahin'in Atakum'dan aday gösterilmesiyle birlikte CHP'nin bu hamleye hangi adayla karşılık vereceği merakla beklenirken, Şahin'in ülkücü geçmişi ve MHP oylarını Atakum'da toparlayacağı görüşü AK Parti'de karşılık buldu. Şahin'in Atakum'da son yapılan anketlerde ise % 45 oy aldığı gözlendi. Samsun'un en çekişmeli geçmesi beklenen Atakum seçimleri şimdiden heyecan fırtınasına dönüşürken, Samsun'un gözde ilçesinin başkanı kim olacağı 31 mart akşamında belli olacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum