ATAKUM BELEDİYESİ OSMANLI HAMAMLARI BAŞLIYOR

ATAKUM BELEDİYESİ OSMANLI HAMAMLARI BAŞLIYOR
Atakum Belediyesi Osmanlı Hamamları projesinin temel çalışmalarını yerinde inceleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Osmanlı Hamamları, Türkiye’nin önemli turizm noktalarından birisi olacak” dedi.

Atakum Belediyesi bölge turizmine katkı sağlaması ve ilçenin önemli eksikliklerinden birinin giderilmesi noktasında hayata geçirilen Osmanlı Hamamları için geri sayım başladı. Mevlana Mahallesi Alparslan Bulvarı üzerinde yapılacak olan Osmanlı Hamamları için başlatılan ilk çalışmaları inceleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “2017 yılının yaz aylarında hizmet vermeye başlayacak olan Osmanlı Hamamları, Türkiye’nin önemli turizm noktalarından birisi olacak” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN TURİZM NOKTASI OLACAK
Atakum Belediyesi Osmanlı Hamamları projesi hakkında bilgi veren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum İlçesinin en merkezi konumlarından birisi olan Mevlana Mahallesinde hayata geçireceğimiz Osmanlı Hamamları projesi ile önemli bir eksikliği daha gidermiş oluyoruz. Osmanlı Hamamlarında 850 metrekarelik havuz kısmı ve 850 metrekarelik hamam kısmı olacak. Toplam 1700 metrekare kapalı alanı olacak olan Atakum Belediyesi Osmanlı Hamamlarının çevresinde de 1000 metrekarelik bir yeşil alan oluşturulacak. İlçe halkımıza hizmet vermesinin yanında kent ve bölge turizmine de ciddi katkı sağlayacak olan hamam projesi, Türkiye’nin en önemli turizm noktalarından birisi olacak. Zeminle ilgili son çalışmalar tamamlandı. Önümüzdeki günler içerisinde temel atması gerçekleşecek ve 2017 yılının yaz aylarında hizmet vermeye başlayacak” dedi.

'UĞRAMADAN GEÇİLEMEYECEK'
Atakum İlçesine kazandırmaya hazırlandıkları Osmanlı Hamamlarının OKA’dan aldığı desteğe dikkat çeken Başkan Taşçı, “Atakum Belediyesi Osmanlı Hamamları, OKA (Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı) tarafından Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Yatırımlarına Mali Destek Programı kapsamında 659 bin 622 TL destek aldı. Kadın ve erkekler için ayrı bölümler olarak tasarlanan proje kapsamında havuz, sauna, tuz odası başta olmak üzere birçok donatı bulunacak. Hamam’ın tamamlanmasının ardından tanıtımıyla ilgili ciddi bir çalışma içerisine gireceğiz ve hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiş bir Osmanlı Hamamları ile önemli bir projemizi daha başarıyla tamamlamış olacağız. Karadeniz Bölgesini gezmek isteyenler, Osmanlı Hamamlarına uğramadan geçemeyecek” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum