Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Atakum AK Parti İlçe Nerde..!

 

 

Pazar günü evde tatil keyfi yaparken, elektronik ortamda şöyle bir yerel haber turu yaptım.Gözüm yine AK Parti Atakum İlçenin yaptıklarına takıldı.

Halk dilinde hepimizin bildiği bir söz vardır.Bilirsiniz,şanslı olan insanlar için “Kadir gecesi mi doğdun” denilir.Atakum belediye başkanı sayın Metin BURMA'da herhalde kadir gecesi doğanlardan.Baksanıza dört yılı aşkın süredir görevi başında,meclisinde muhalefet diye bir şey yok.Nasıl olsun ki?Atakum AK Parti teşkilatının ilçe başkanı aynı zamanda grup başkanı ve ayrıca belediye meclisindeki temsilcisi olan grup başkan vekilini gören ve sesini duyan var mı ki,muhalefet olsun.

Bir belediye başkanı,meclisinden borçlanma yetkisi diğer adıyla kredi almak için yetki istiyor.Haydaaa..! Yetki oybirliği ile kabul ediliyor.Olacak şey mi.

Sayın AK Parti Grup başkanı ve grup başkan vekilim, bumu sizin siyasi anlayışınız ve yönetim şekliniz.Seçimlere yaklaşık bir yıl var,daha verdiğiniz paranın akıbetini göremeden seçime gireceksiniz.Takibini yapamayacağınız,nereye kullanılacağını bilemediğiniz kredinin önünü açarken, neredeydiniz?

Seçimlere bir adım kala, bu kıyağı yapan sizleri sayın belediye başkanı Metin BURMA asla unutmayacak ve seçim kürsülerinden yad edecektir.Ne mutlu size. Haa..!Mutlu değilseniz bir beklentiniz mi vardı da kararı oy birliği ile geçirdiniz.Belki de belediye başkanımız sayın BURMA,sizi tekrar meclis üyesi yapar.Çünkü kendi meclis üyelerinden daha çok katkı vermiş oldunuz.

                 Sayın AK Parti ilçe başkanı ve grup başkanı Hüseyin DERELİ ve grup başkan vekilinin bu başarılı(!) icraatları bununla kısıtlı kalmıyor, devam ediyor.Atakum belediye meclisindeki başı bozukluk, AK Parti adına devam ediyor.Mesela;Belediye meclisindeki komisyonlara ve denetimlere, meclis üyeleri sıra ile adil bir şekilde dağıtılır.Etik ve doğru olanda budur.

                 Bir müddet önce Atakum  Belediyesi denetimine meclis üyelerinden seçme yapıldı.Komisyon üyeleri belirlenirken de doğru olan, sırasıyla her meclis üyesinin  grubu adına, bu komisyonda yer almasıydı.Grubu adına denetim komisyonunda hiç görev almayanlar göz ardı edilip, komisyona yandaş kabul edilen insanlar tekrar seçildi.Oysa bu komisyonda, AK Parti grubunun üçte biri görev almamışken,bu komisyonda ikinci kez görev alan, olmazsa olmaz yandaş komisyon üyesi,AK Parti adına grup başkan vekilinden başkası değildi.Bu komisyonda hiç görev almayan; AK Partinin kurucularından,aynı zamanda Samsun'un düzgün ve sayılı esnaflarından Yavuz BAYRAK, değerlendirilmemiştir.Büyük bir iş hacmi olan ve bu işlerini yıllardır başarıyla sürdüren bir iş adamı, üstelikte yurtdışı deneyimi bulunan Yavuz BAYRAK,belkide denetimi en iyi yapacaklardan biriydi.Çünkü işi;Ticaret ve hesap yönetmek.Al sana denetçi, üstelikte komisyonda görev almamış.Bu bana yakın, bu yakın değil anlayışıyla, aynı insanları üst üste denetim komisyonuna yazmak niye? Sayın Hüseyin DERELİ,bumu sizin yönetici ve adil olma anlayışınız.Bravo..!

                 Sevgili AK Partinin teşkilat mensupları ve teşkilat yöneticileri, İlçe başkanı diye insanları Belediye Başkan adayı yapmaya kalkıp,seçimleri kaybettirmeyin.Sayın ilçe başkanı Hüseyin DERELİ ile kaybettiğimiz Atakum Belediye başkanlığı seçimlerini, bu ilçe başkanıyla geri alamıyacağımız  aşikardır.“Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz.” Atasözünde olduğu gibi icraatları ortadadır. Sonucu görmek için müneccim olmaya gerek yok.Sayın DERELİ  başkanı takip edin yeter.Sonuç ortada.

Her şey gönlünüzce olsun.

SEVGİLERİMLE.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR