At binenin, kılıç kuşananın.

Bir işi en iyi yapan, o işin ehli olan insandır.

İşi ehline, sözü de âlime vermelidir.

Bir yerde konuşurken sözün erbabı, İş tarifinde de ustası olmak gerek.

Yoksa adama "Ağzı olan konuşuyor" derler.

Yani bir işi en iyi yapan, o işin ehli olup, o işte uzmanlaşmış yetenekli kişi olmalıdır.
Bir insan her işi yapamaz.

"Ağabey ne iş olsa yaparım" diyenler, işsizliğin verdiği çaresizlikten böyle söylerken,

İşte bu yüzdendir ki Atalarımız;

"At binenin, kılıç kuşananın" demişlerdir.

Buradan yola çıktığımızda;

İş bilenin, Aş ihale kapanın elinde kalmıştır.

Sayın Gazeteci yazar Osman KARA ağabeyimizin köşesinde ve gazete 55 haber sütunlarında açıkladıkları ve sorguladıkları gibi bizde soruyoruz?

Gazi belediyesi, Sayın Süleyman Kaldırım başkanlığında iken seçim öncesinde ortaya çıkan Temizlik işçilerinin 3,5 aylık birikmiş parasını dahi ödeyemezken "Çevre İnşaat Temizlik Ticareti, nasıl oluyor da %40lara varan indirimle, 800 milyon lira olan aylık hizmet bedelini yeni yönetimle 500 milyon TL"ye indirmeye razı olmuştur?

Bahse konu Temizlik firması 6.207.000TL olan eski dönem alacağının 207.000TL"lik kısmından vazgeçerek niçin bu kadar büyük bir oran da indirimde bulunmuştur?

İlk adım belediye başkanı Sayın Necattin DEMİRTAŞ; Bu ihale yenilenmesiyle önümüzdeki 6 aylık süre içinde yapılacak hak edişlerden kesilmek üzere, aylık 300.000.TL"yi belediyeye kazandırması yeni yönetim olarak bir başarımıdır?

Yoksa Temizlik şirketiyle gelecekte birlikte çalışma ve başka projelerle halkın karşısına çıkmanın kapısını mı aralanmıştır?

Kafa karışıklığına sebep olan bu ihalenin aydınlatılması, Müfettiş ve hesap uzmanlığıyla, temiz yöneticilik ve idarecilikle övünen ilk adım belediyemizin yeni başkanı Sayın Necattin DEMİRTAŞ kamuoyunu aydınlatmalıdır.

Mahalli seçimlerin arifesinde başlatılan ilk adım ilçemizin çeşitli mahallelerinde yapılan kanalizasyon ve atık su çalışmalarıyla asfaltlanamayan sokak ve caddelerimiz, mucur taşlarıyla kaplanmış olup buda araç tekerleklerinin sıçratmasıyla çevre ve etrafa tehlike arz etmeye başlamıştır. Uzun zamandır çözüm bekleyen başıboş ve sokak köpekleriyle ilgili sorun büyüyerek devam etmekte, kimi saldırgan köpekler dehşet saçarken, sokaklarımız adeta işgal edilmiş durumdadır. Hiç kimse hayvanlara karşı acımasız ve duyarsız olduğumuzu seslendirmeye, köpeklere karşı sevgimizi test etmeye kalkmasın. Hastalıklı ve sağlıksız başıboş hayvanların hayvan barındırma ve koruma evlerine toplatılması insan sağlığı açısından elzemdir.

Şehrimiz ve geleceğimiz adına verdiğiniz sözlerin ve projelerinizin takipçisi olduğumuz unutulmasın.

İhsan İDE

[email protected]

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan İde Arşivi
SON YAZILAR