ASRİAD SAMSUN BASINLA BULUŞTU

ASRİAD SAMSUN BASINLA BULUŞTU
Asrın İş Adamları Derneği (ASRİAD) Samsun şubesi, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan ofislerinde basınla bir araya geldi.

ASRİAD Samsun Şube Başkanı Furkan Okudan, kahvaltı sonrasında yaptığı konuşmasında Dijital Türkiye Platformu'nun pilot illerinden birisinin Samsun olması için lobi faaliyetleri gerçekleştireceklerini kaydetti. Okudan: "ASRİAD gelir dağılımını hakkaniyetli ve sürdürülebilir biz düzleme ulaşmasını sağlama vizyonu ile fıtrata uygun değer yargılarıyla ve yaşayan bir ekonomi üretme misyonuyla ekonomik anlamda faaliyet yapmaya odaklanmış bir sivil toplum kuruluşudur. Bir aksilik olmaz ise şehrin katma değer ve istihdam üreticileri olarak, bundan sonraki çalışmalarımızda ASRİAD olarak Samsun'da planladığımız bazı programlar var. Bunların başında iş geliştirme toplantıları ve fuar organizasyonları geliyor.  Bunların içerisinde çok kısa bir açılım yapmak istiyorum. Örnek vermek gerekirse Türkiye'de 50'yi aşkın ASRİAD şubesi bulunuyor." şeklinde konuştu.

"İŞ GELİŞTİRME TOPLANTILARI"
Konuşmasına devam eden Okudan: "Belli başlı ASRİAD şubeleriyle iş geliştirme toplantıları düzenleyerek 300 kişilik bir katılımla birlikte burada küçük bir fuar organizasyonu yapacağız. Bu programımızın içerisinde gelen üye işletmelerimizi ve işadamlarımız kendi sektörleriyle ilgili kısa bir tanıtım yapıyorlar. Bu tanıtımın peşinde yatırımı olan arkadaşlar notlarını alıyorlar. Örnek veriyorum, İstanbul'da ki ASRİAD üyesi yapacağı yatırımla alakalı olarak Samsun'da ki bir ASRİAD üyesiyle sohbet esnasında yatırımıyla alakalı tedarikçi bir sektör bulursa onunla görüşerek fiyat teklifi alıyor. Anlaşması durumunda Samsun'dan tedarik yapmaya başlıyor. Samsun'da ki ASRİAD üyemize böylelikle yeni pazarlar açılmış oluyor. Orada ki işi yaparken civar bölgedeki işleri de yapma olanağına sahip oluyor. Böylelikle de şehrin katma değeri artmış oluyor" dedi.

"10 PİLOT İLDEN 7 TANESİ BELİRLENDİ"
Endüstri 4.0 Türkiye'de ki yeni adıyla Dijital Türkiye'nin önemine de değinen Furkan Okudan, "Dünyada çok konuşulan bir teknoloji adı Endüstri 4.0. Sayın Cumhurbaşkanımız bunun adını değiştirdi. Türkiye'de 'Dijital Türkiye' olarak bu ismi kullanmaya başladı. Bununla ilgili çok ciddi görevler çeşitli bakanlıklar ve müsteşarlıklara verildi. Türkiye genelinde 10 pilot il belirlenmesi planlandı. Bu 10 ilin 7 tanesi şuan için belirlendi. Bu geri kalan 3 ilin birinin Samsun olması için çeşitli girişimler yapmak istiyoruz. Eğer başarabilirsek bunu devlet ortaklaşa bir şekilde yürütmek istiyoruz. Ama olmazsa kendi imkanlarımızla gerek yatırım teşvik belgesi kullanarak gerekse Avrupa hibe programlarına başvurarak ya da ASRİAD'ın üyeleri ve Samsunlu sanayicilerle birlikte ortak bir 'Dijital Akdemi Merkezi' kurmak istiyoruz" diye konuştu.  

Okudan'ın konuşmasından sonra Ar-Ge Komisyonu Başkanı Semih Şener 'Dijital Dünyaya Entegre' temalı bir sunum gerçekleştirdi.

3333.jpg

 

asriad-samsun-basinla-bulustu-(5).jpeg

 

asriad-samsun-basinla-bulustu-(2).jpeg

 

asriad-samsun-basinla-bulustu-(4).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.