ASPARAGAS!

ASPARAGAS!
Samsun'da yayın yapan birtakım yerel internet sitelerinde Samsun-Trabzon ayrımcılığına yol açabilecek türden asparagas haberler yapılıyor. YEDAŞ Çağrı Merkezi üzerinden yapılan asparagas haberlere atılan başlıklar ve içeriklerde yer alan ifadeler tamamen yalan ve uydurma çıktı.

TAMAMEN UYDURMA!
Samsun'da YEDAŞ Çağrı Merkezi kurulması aşamasındaki işlemi sanki yeni yapılıyormuşçasına 'Samsun Trabzon'a taşınıyor', 'Samsun kan kaybediyor' şeklinde ifadelerle köpürtüldü. Samsun'a yaklaşık 4 yıl önce kurulması için adım atılan 30 kişilik Çağrı Merkezi, dönemin Enerji Bakanı Berat Albayrak tarafından 150 kişiye çıkartılarak Doğu Anadolu-Karadeniz ortak kesişme noktası Trabzon'a yapılan tesis ile büyük çaplı bölgesel Çağrı Merkezi oluşturuldu. Bu işlemden yıllar sonra yeni yapılıyor gibi '125 kişi işten atılıyor' şeklinde mesnetsiz manipüle edildi.

YETKİLİLER YALANLANDI
YEDAŞ Genel Müdürlüğü yönetici kaynaklarından alınan bilgiye göre '125 kişi işten çıkarılacak, Trabzon'a taşınacak' haberleri gerçeği yansıtmıyor. Denge'ye yapılan açıklamaya göre Meselenin Trabzon'a taşınma ile bir alakasının olmadığı belirtilerek 4 yıl önce dönemin Enerji Bakanı tarafından bölgesel kurulan Çağrı Merkezine o zamanda YEDAŞ olarak 150 kişilik bir kadro tahsis ettiklerini, yeni bir şey olmadığı açıklandı. İçi boş asparagas haberlerin ne amaçla servis edildiği ve Trabzon-Samsun hemşehriciliğinin konuyla ne ilgisi olduğu merak konusu oldu. 

manset-2-013.jpg

manset-3-010.jpg

manset-4-008.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.