“Asl-ı Samsun Projesi İle Başarabiliriz”

“Asl-ı Samsun Projesi İle Başarabiliriz”
Osman Genç’in ortaya koyduğu Asl-ı Samsun projesi ile Samsun'un en eski yerleşim yeri olan Bedestan ve Saathane bölgesi şehrin cazibe merkezi olmaya aday.

Başkan Osman Genç, Karadeniz'de Selçukluların kurduğu ilk ve tek şehir olan Samsun'un en eski yerleşim yeri olan Saathane bölgesini cazibe merkezi yapacak proje geliştirdi. Saathane halkının talepleri doğrultusunda hazırlanan Asl-ı Samsun Projesi ile bu bölge 7 gün 24 saat aktif olacak tarihi ve ticari bir mekan haline dönüşecek. Samsun’un aslını ortaya çıkaracak olan proje sadece Türkiye’den değil, Rusya ve Karadeniz ülkelerinden insanları kendine çekecek.

canik-bld-haber-(3)-002.jpg

SAMSUN’UN EN ESKİ YERLEŞİM YERİ
Geleceğin Samsun'unu kurarken asıl Samsun'u unutmalarının mümkün olmadığını ifade eden Başkan Genç, ”Buradaki esnaflarımız 300-400 yıllık tarihi binaların yer aldığı Saathane'nin eski kimliğine kavuşmasını istiyor. Geçmişte Saathane ticaret yapılan iskelelere en yakın yerdi. Buranın bir de Samsun'un en eski yerleşim yeri olma gibi tarihi bir özelliği var. Böyle önemli bir yeri mutlaka geleceğe taşımalıyız” dedi. 

TARİH İLE TİCARET İÇ İÇE
Bu bölgede Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışında telgraf çektiği binanın da bulunduğuna işaret eden Başkan Genç, “Esnaflarımızın da talepleri doğrultusunda Asl-ı Samsun projesini hazırladık. Burayı Bedestan ve Saathane içinde olacak şekilde Buğday Pazarı'na kadar restore ederek, limanla bağlantılı, tarih ile ticaretin içiçe olacağı bir mekan haline dönüştürdüğümüzde Samsun yepyeni bir cazibe merkezine kavuşacak" diye konuştu.

canik-bld-haber-(1)-002.jpg

RUSYA’DAN TURİST ÇEKECEK
Anadolu ve Rusya'ya ulaşım açısından Samsun'un İstanbul'a oranla daha avantajlı konumda olduğunu vurgulayan Başkan Genç, "Samsun, Karadeniz'in karşı kıyısındaki şehirlere ve Anadolu şehirlerine İstanbul'a oranla yarı yarıya daha yakın. Rusya'dan gelecek bir insan akşam gemiye binse sabah burada, gündüz işini görüp akşam tekrar Rusya'ya dönebiliyor. Bu avantajı mutlaka kullanmalıyız. Bunu da Asl-ı Samsun projesi ile başarabiliriz" şeklinde konuştu.

İLÇELERİN DE ASLINI ORTAYA ÇIKARMALIYIZ
Gerekli şartların oluşturulması halinde Rusya ülkelerindeki ve Anadolu'daki insanların Samsun'u tercih edeceğini ifade eden Başkan Genç, "Elimizde hem tarih kokan, hem de bin yıllık bir ticari tecrübesi olan Saathane gibi bulunmaz bir yerimiz var. Burayı tıpkı Alaçatı'da olduğu gibi restore ederek 7 gün 24 saat açık bir yer haline getirebiliriz. İnsanların gemilerle geleceği, alışverişini yapacağı tarihi bir mekan. Bunu ilçelerimizde de mutlaka uygulamalıyız. İlçelerimizde de Asl-ı Vezirköprü, Asl-ı Bafra, Asl-ı Ladik gibi projeler uygulayarak ilçelerimizin tarihini ortaya çıkarmalıyız" ifadelerini kullandı.

Soner Süren

canik-bld-haber-(2)-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.