ASKON’DA KOBİ DESTEKLERİNİ ANLATTI

ASKON’DA KOBİ DESTEKLERİNİ ANLATTI
KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, ASKON Samsun Şubesi’nin düzenlediği bilgilendirme toplantısında ASKON Samsun Şubesi üyelerine KOSGEB’in hibe ve kredi destekleri hakkında bilgi verdi.

KOSGEB destklerinden faydalanabilmek için öncelikle uygulamalı girişimcilik eğitimi alınması gerektiğini belirterek sözlerine başlayan Dursunoğlu, eğitimlerin En az 32 saat süren, genel katılıma açık ve ücretsiz eğitimler, girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla düzenlendiğini kaydetti.

KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, Genel destekler ve proje bazlı destekler olarak KOSGEB olarak Girişimcilik desteği, Genel destek programları, İşbirliği Güç birliği, AR-GE projeleri, Tematik projeler gibi birçok destek kalemimiz mevcut. Bu kapsamda ASKON firmalarının ihtiyaçlarını belirleyerek başvuru takvimine göre başvurularını yaparak daha aktif bir ekonomik sürecin içine girmiş olur” dedi. 

Dursunoğlu şöyle devam etti;

Uygulamalı girişimcilik eğitimi tamamlandıktan ve girişimcilik sertifikası alındıktan sonra bir iş projesi hazırlanması gerekiyor. İş projesi KOSGEB'den destek alınmasını sağlayacak en önemli faktörler arasında yer alıyor ve değerlendirme sürecinde önemli bir yer tutuyor. Hazırlanan iş projesi ile birlikte destek başvurusu yapılıyor.

 

KOSGEB birimlerine şahsen başvuruda bulunulması gerekiyor. Onaylanan projenin ardından işletmeler destekten yararlanabiliyor.

DESTEK LİMİTLERİ NELERDİR?

KOSGEB işletme kuruluş giderleri desteği için 2.000 TL

Kurulum dönemi makine, teçhizat destekleri için 18.000 TL

İşletme giderleri desteği için 30.000 TL olmak üzere toplamda 50.000'ye kadar geri ödemesiz hibe desteği veriyor.

Girişimciler, hibe desteğinin yanı sıra 100.000 TL faizsiz kredi desteğinden de yararlanabiliyor”

KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu KOSGEB’in ve devletin yardım ve destek sisteminde yaptığı değişiklerle, hibe dağılımının tabana yayıldığını ve böylece hibe desteklerinden daha fazla KOBİ’nin yararlanabilmesinin önünün açıldığına dikkat çekerek sözlerini, “Özellikle başvuru süreçlerinde yapılan değişiklikler ile firmaların süreçleri ve destekleri takip etmeleri kolaylaştırılmış durumdadır. ASKON gibi sivil toplum kuruluşlarının KOSGEB hibe fonlarıyla yakından ilgilenmesi bizi memnun etmektedir” diye tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.