'Aşkın Sırrı Somuncu Baba' filminin birinci etap çekimleri tamamlandı

'Aşkın Sırrı Somuncu Baba' filminin birinci etap çekimleri tamamlandı
Anadolu coğrafyasının yetiştirdiği erenlerden biri olan ve fikirleriyle Selçuklu'dan Osmanlı'ya adeta köprü oluşturan Somuncu Baba'nın hayat,ı Aksaray Belediyesi'nin öncülüğündeki bir yapımla beyazperdeye taşınıyor.

Yönetmenliğini Kürşat Kizbaz'ın yaptığı ve başrolünde Furkan Palalı'nın oynadığı “Aşkın Sırrı Somuncu Baba” isimli filmin çekimleri Zinciriye Medresesi'nde başlamıştı. Film ekibi Selime, Güzelyurt ve Hasandağı'nda çekimler yaparak, yaklaşık yüzde 40'lık bölüm başarıyla tamamladı. Dün Selime'de yapılan çekimlere, oyuncular Sinan Albayrak ve Furkan Palalı da katıldı. Bugünse Hasandağı'nda kar sahneleri çekilerek filmin birinci etabı sona erdi. Tamamı Aksaray'da çekilecek filminin geriye kalan bölümleri mart, nisan ve mayıs aylarının son haftalarında yapılacak.

Yönetmen Kizbaz, yaptığı açıklamada, “Türk sinemasında yapılmayan bir çalışmayı yapıyoruz. 100. yılını kutladığımız Türk sinemasında, hiç unutulmayacak olan Somuncu Baba'nın hayatını konu alan filmi yapmaktayız. Bu film, Aksaray'a geldiğim günden beri şekillenen bir proje oldu. Bu güzel şehrin değerli insanı Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'ya çok teşekkür ederim. Başkanımızın desteğiyle filmimiz önce Türkiye, sonra da dünyaya yayılacak olan bir sinema filmi olacaktır. Üç etaptan oluşacak olan filmimizin çekimlerine 15 Aralık'ta başlamıştık. Yüzde 35-40'lık bölümünü başarıyla gerçekleştirdik. Planlarımıza göre mart, nisan, mayıs ayı aralarında üçüncü etabı tamamlayacağız. 23 ayrı noktada çekimler gerçekleştireceğiz.” dedi.

Başkan Yazgı ise açıklamasında şunları ifade etti: “Aşkın Sırrı Somuncu Baba filminin birinci etap çalışmaları, yönetmen Kürşat Kizbaz ve ekibi tarafından tamamlandı. Bizlerin Somuncu Baba filmine olan hassasiyetimiz ortada. Bu filmin Aksarayımız'ın tanıtımına katkıda bulunacağına inanıyorum. Filmin çekimlerinin tamamının Aksaray'da gerçekleştirilecek olması, şehrimizin tanıtımında büyük rol oynayacak. Bu filmle birlikte hem evliyalar şehri Aksarayımız'ı hem de Somuncu Baba'yı en iyi şekilde tanıtma imkânı bulmuş olacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.