ASKER BABASININ FERYADI

ASKER BABASININ FERYADI
Uzman Çavuş olan oğlu PKK tarafından kaçırılan baba; Oğlumuzu biz devlete teslim ettiysek, devlet de bize teslim etsin" dedi
HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan 2'si asker 4 kişiden Eskişehirli Uzman Çavuş 23 yaşındaki Mevlüt Kahveci'nin babası 55 yaşındaki Alişen Kahveci, teröristler tarafından oğlunun görüntülerinin yayınlandığını belirtti.
Baba Kahveci yetkililerden yardım isteyerek, "Oğlumuzu biz devlete teslim ettiysek, devlet de bize teslim etsin" dedi. 

Hakkari-Çukurca karayolu Doğanlıköyü yakınlarında geçen 21 Eylül'de yol kesen teröristler 2 uzman çavuş, 1 şoför ile 1 sivil vatandaşı kaçırdı. Kaçıranlar arasında bulunan uzman çavuşlardan Eskişehirli Mevlüt Kahveci'nin belediyede işçi olarak çalışan babası Alişen Kahveci, oğlunun serbest bırakılması için yetkililerden yardım istedi. 

GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI

Evli 5 çocuk babası Alişen Kahveci, kaçırılan oğlu ile birlikte Balıkesirli olan diğer uzman çavuşun görüntülerinin teröristler tarafından internette yayınlandığını belirtti. Oğlunu sağ olmasına sevindiğini ifade eden baba kahveci şöyle konuştu:

"Benim oğlum geçen ayın 21'inden beri PKK'lıların elinde. Bu zamana kadar gitmediğim yer kalmadı. İçişleri Bakanının yanına da gittim. 'Bekleyin' diyerek beni teselliyle geri gönderdiler. Devletimizden, büyüklerimizden, milletvekillerimizden, herkesten haber bekliyorum. Oğlum Hakkari Çukurca'da uzman çavuş olarak görev yapıyordu. PKK tarafından kaçırıldı. Hiçbir yerden haber alamıyoruz. Sadece görüntüleri var. Onları seyrettik. Görüntülerde askeriye ilgili sorular soruyorlar. Niçin geldiklerini soruyorlar. Benim çocuğum geleceğim için, ailem için geldim diyor. İş bulamadım diyor. Okumuş olduğu halde. Bir tek o görüntüler var şu anda elimizde. Başka da hiçbir haber yok. Önce Suriye tarafında dediler. Şimdi Kuzey Irak tarafında diyorlar. Kandil'de diyorlar. Her gün şehidimiz var. Çatışma var. Benim çocuğum nasıl? ne durumda? hiç haberimiz yok. Ben su içiyorum, su boğazımda kalıyor. Sağ olduğunu gördüm ama duramıyoruz. Psikolojisini bozuk gördüm. Çocuklar yardım istiyor. Taksiyi yakmışlar ama taksi şoförü piyasada yok. Onu araştırıyorlarmış. Hiç kimse bir bilgi vermiyor. Oğlumuzu biz devlete teslim ettiysek devlet de bize teslim etsin."
(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.