ASIRLIK BERBER

ASIRLIK BERBER

Çarşambanın en eski ve köklü dede’den toruna ve torununun torununa devam eden efsaneleşmiş berber salonu Aloğlu Berber Çarşamba’da tanınmış en eskilerden geliyor. 1917  yılında dede Şükrü Aloğlunun bir koltukla başladığı Berber dükkanı 2017’ye kadar oğulları ve torunlarının sayesinde koltuk adetlerini fazlaştırarak Çarşamba’nın 1 numarası haline geldiler.


Dede Şükrü Aloğlu vefat ettikten sonra makas ve usturayı devralan oğlu Kemal Aloğlu faaliyetini daha’da üst seviyeye çekerek oğulları Hasan, Hüseyin, Mustafa Aloğlunu yetiştirerek Çarşambada faaliyetlerini üst seviyeye çıkarmış oldu. Daha sonra Kemal Aloğlu’nun vefatı dolaysıyla oğulları Hasan ve Mustafa mesleği devalarak Aloğlu Berberini bugünlere taşımış oldu. Hasan Aloğlu’nun oğlu Şükrü Aloğlu dedesinin ismini taşıması dolaysıyla meslek dede’den oğula, oğuldan toruna ve torunu’nun torunu’na kadar devam etmiş oldu. 1965 yılında Gazeteci Erdal Cansu’nun damatlık traşını yapan Alğolu Berber bazı ünlüleride traş etmeleriyle tanınmaktadır.


Aloğlu Berberin terci edilmesinin sebebleri başında Çarşamba lakabıyla kaymak gibi traş etmesinden geliyor. İnanın bana abartmıyorum ama buraya traş olabilmek için Samsun’dan, Terme’den, Salıpazarın’dan, Ayvacık’tan ve Tekkeköy’den randüvü alarak traş etmektedirler, ayrıca Çarşambada evinde çıkamayan hastalara’da gidilerek hizmet vermesiyle tanınmaktadır. Bugün Samsunun önemli iş adamların’dan Metro trizm icra kurulu başkanı Galip Öztürkte geçmişte Aloğlu Berberin’de traş olanların başında gelmektedir. Çarşamba’da efsaneleşmiş kuşaktan kuşağa devam  eden Aloğlu Berberi daha yıllarca nesli devam ettikçe uzun yıllar hizmet vermeye devam edecektir…  Emin İnan 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.