AŞIRI PROTEİN TOZU ZARAR!

AŞIRI PROTEİN TOZU ZARAR!
Son dönemlerde Türkiye genelinde artış gösteren farklı markalardaki protein tozları Samsun'da vücut geliştirmek için spor yapan birçok genç tarafından da kullanılıyor.

Uzmanlar doktora danışılmadan kullanılan protein tozlarının insan vücudunda ciddi sorunlar oluşturabileceğinin altını çizdi.

DOKTORA DANIŞILMALI

Herhangi bir protein tozunu almadan önce vücut için ne kadar protein gerektiği ve ne kadarının güvenli olduğunu bilmek için her zaman doktora danışmanın çok önemli olduğunu belirten uzmanlar kas geliştirmek için ve bu tozların negatif etkilerine maruz kalmamak için protein tozlarının az ve ölçülü bir şekilde kullanılması gerekildiğini vurguladı.

BİRÇOK HASTALIĞA DAVETİYE ÇIKARABİLİR

Osteoporoz'un (kemik erimesi) yüksek protein tüketiminin bir sonucu olduğunu kaydeden uzmanlar protein tozlarında bulunan yüksek miktardaki proteinin vücuttaki kanı daha asidik hale getirdiğini belirttiler. Protein tozlarında bulunan yüksek orandaki proteinin tüketilirken özellikle kişinin düşük karbonhidratlı bir diyeti varsa keton birikimiyle karşı karşıya kalabileceği de uyarılar arasında bulunuyor. Çünkü, çok fazla miktarda proteinle beraber az miktarda karbonhidrat alınırsa vücut depolanmış yağları enerji üretmek için kullanmaya başlar.

AŞIRISI ZARAR

Aşırı miktarda protein tozu tüketilmesinin böbrek yetmezliği ve böbrek taşlarında sorun oluşturabileceği uzman kişiler tarafından vücut geliştirmek isteyen kişilere duyuruluyor. Ayrıca aşırı miktarda tüketildiğinde protein tozları sık sık karaciğere negatif etki yapabilir. Protein metabolizmasında önemli rol oynadığı için karaciğere verilen zarar hayati derecede önemlidir. 

GÜVENİLİR YERLERDEN ALINMALI

Birçok protein tozu üzerinde yapılan araştırmalar, her birinin minimum bir tane cıva, kadmiyum veya arsenik gibi zararlı bir madde içerdiğini göstermiştir. Spor salonu sorumluları ve konunun uzmanı kişiler protein tozu kullanan veya kullanmak isteyen kişilerin doktora danışarak bu ürünü kullanması konusunda uyarırken güvenilir olmayan yerlerden protein tozu elde edilmemesi gerektiğini kaydetti. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.