AŞİRETLERDEN ORTAK AÇIKLAMA

AŞİRETLERDEN ORTAK AÇIKLAMA
VAN'da 181 aşiret temsilcisi, PKK terör örgütüne karşı birlik mesajı vermek için bir araya geldi
Organizasyonu gerçekleştiren Ertuşi Aşireti'nin lideri İskender Ertuş, PKK terör örgütünün eylemlerini lanetlediklerini ve her zaman devletin yanında olacaklarını söyledi.
Doğu ve Güneydoğu'daki 16 ilden 181 aşiretin temsilcileri ve mensupları bir otelde PKK terör örgütüne karşı birlik için bir araya geldi. Van'daki Ertuşi Aşireti lideri İskender Ertuş'un daveti üzerine bir araya gelen aşiret temsilci ve mensupları devlete sadakat ve bağlılıktan ödün vermeyeceklerini söyledi. Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

'DEVLETİMİZE BAĞLILIĞIMIZ İLELEBET SÜRECEKTİR'

Verilen yemeğin ardından kürsüye çıkan Ertuşi Aşireti lideri İskender Ertuş, toplanmalarının amacının fitneyi önlemek olduğunu ifade etti. Tarih boyunca hiçbir terör örgütüne boyun eğmediklerini belirten Ertuş, şöyle konuştu:

"Biz devletimizin her karış toprağı ve her ferdiyle bir bütünüz ve bu bütünlüğümüz Allah'ın izniyle ilelebet sürecektir. Bizim için devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü tartışma konusu yapılamayacak vazgeçilmez bir durumdur. Bizi ayırmayı amaçlayan her teşebbüs karşısında irademizi ortaya koyacak ve mücadele edeceğiz." 'PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜN EYLEMLERİNİ LANETLİYORUZ'

PKK'nın eylemlerini lanetlediklerini ve terörün karşısında meşru siyasetin yanında saf tutacaklarını ifade eden Ertuş, şunları söyledi:

"Örgütün bölge insanının geleceğini tahakküm altına almasına rıza göstermeyeceğimizi açıklıkla ifade ediyoruz. PKK'nın silaha müracaatının makul bir izahı olmadığı gibi bölge insanının beklenti ve istekleriyle de herhangi bir ilgisi yoktur. Biz terörle mücadelede devletimiz yanında yer almaya devam edeceğiz. Geçmişte olduğu gibi bugün de üzerimizde hesap yapan tüm iç ve dış güçlerin hesaplarını boşa çıkaracağız. Bizimle ilgili hesap yapacak tek güç Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve parçası olmaktan iftihar ettiğimiz aziz milletimizdir. Son günlerde bir takım siyasi hesaplarla üzerimize atılan iftiralar ve hakkımızda yapılan karalamalar bizi derinden yaralamıştır. Bu iftiraların 15 Temmuzdaki gayri meşru darbe girişimi sonrasında yaşanan ortamdan kendilerine rol çıkarmak isteyenlerin işi olduğunu biliyoruz." 

ÜLKEMİZDE BARIŞ SAĞLANSIN

Son bir yıldır bölgedeki olaylardan tedirgin olduklarını da dile getiren Ertuş, "Bu toplantıdaki amacımız taraflara sükuneti, itidali ve bu şiddet sarmalından uzaklaşarak ülkemizde bir barış ortamının sağlanmasıdır. Son günlerde aşiret reislerinin ve kanaat önderlerinin sözde İngiliz hükümetinden para aldıklarını ve FETÖ'yü destekleyecekleri söylentileri bizi derinden yaralamıştır. Tarihe baktığımızda, 1890'larda Osmanlı İmparatorluğu'nun en zor döneminde bugün burada bulunan hemen herkesin dedesi Hamidiye Alayları bünyesinde yer alarak ülke savunmasına büyük kaktı sağlamıştır" diye konuştu.

Daha sonra kürsüye Ak Parti Genel Başkan Danışmanı ve Şanlıurfa'daki Karahan Aşireti'nin temsilcisi Zeynep Karahan çıktı. Karahan, hiç kimseden para almadıklarını ve her zaman devletin yanında olacaklarını ifade etti.
 (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.