Aşık Veysel’in türküleri dinleyenleri duygulandırdı

Aşık Veysel’in türküleri dinleyenleri duygulandırdı
Bafra Musiki Cemiyeti Türk Halk Müziği Korosu 'Âşık Veysel Türkü Gecesi' düzenledi.

Düzenlenen programa; Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Halk Eğitim Müdürü Yalçın Ak, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda sanatsever katıldı. Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat, Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'ndeki konser öncesi yaptığı konuşmada, "Bafra Musiki Cemiyeti'nin Türk Halk Müziği Korosu'nun, Türkiye'nin yedi bölgesine hitap ettiğini, sevgi, dostluk kokan deyişleriyle insanları eğlendirirken, aynı zamanda insanları düşünmeye sevk ettiğini söyledi.

Konserde, Aşık Veysel'e ait türküler söylenirken duygusal anlar yaşandı. Şef Levent Aydın'ın yönettiği, iki bölümden oluşan Türk Halk Müziği konserinde Bafra Musiki Cemiyeti'nin korosu ve solo sanatçıları çeşitli eserler seslendirdi. Türk Halk Müziği Korosu sanatseverlere keyifli dakikalar geçirttikten sonra Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Koro Şefine ve Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat'a çiçek takdim etti.

Çiçek takdiminden sonra kısa bir konuşma yapan Zihni Şahin, "Bu anlamlı ve Aşık Veysel'e vefa gecesini tertiplediğiniz için teşekkür ederim. Bugüne kadar elimden gelen yardımı yaptım. Bundan sonra da gösteriyor ki bir 5 yıl daha yapacağım. Kültürümüzü gelecek nesile aktardığınız için teşekkür ederim." dedi.

Etkinlik, konsere dinleyici olarak gelen Bafra Musiki Cemiyeti eski solistlerinin ve Zihni Şahin'in koroya katılarak 'Tarlaya Ektim Soğan' bestesini seslendirmesiyle son buldu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.