Aşçılar Derneği'nden Anlamlı Organizasyon

Aşçılar Derneği'nden Anlamlı Organizasyon
Samsun, Çorum, Amasya, Tokat, Sinop, Rize ve Giresun şehirlerini kapsayan Karadeniz Aşçılar ve Turizm Birliği (KATBİR) dün Cuma Namazı'ndan önce Büyük Cami'de şehitlerimiz için mevlid okuttu.

Dernek üyesi aşçılar hazırladıkları 3 bin 500 kişilik menü ile vatandaşlara yemek ikramında bulundular.

3500 KİŞİYE YEMEK

Şehitlerimiz için okutulan mevlid için ilk olarak Samsun'dan başladıklarını ve daha sonra Çorum, Amasya, Tokat, Sinop, Rize ve Giresun illerine de gideceklerini kaydeden Karadeniz Aşçılar ve Turizm Birliği Dernek Başkanı İhsan Çürükoğlu, "Karadeniz Aşçılar Derneği 2007 yılında kuruldu. Bugüne kadar özellikle Samsun'da birçok faaliyet yaptık. Bu sene de yemek yarışı yapmayı planlıyorduk fakat Türkiye'nin içerisinde bulunduğu karışıklık sebebiyle eğlenceli etkinliğimizi iptal ederek şehitler adına mevlid okutmaya karar verdik. Tüm Karadeniz aşçıları olarak bir araya gelerek böyle bir organizasyona karar verdik. Etkinliğimizi Samsun'da başlattık. Buradaki organizasyonuzumda 3500 kişiye yemek dağıttık. Derneğimize bağlı 7 şehire giderek buralarda da mevlid okutacağız" diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi 25'nci Dönem Milletvekili Erhan Usta da organizasyona katılmak için Cuma Namazı için Büyük Cami'ye geldi.  Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.