ASARCIK'TA DUYGU YÜKLÜ GECE

ASARCIK'TA DUYGU YÜKLÜ GECE
Asarcık'ta Demokrasi Şehitleri ve Tüm şehitler okunan dualar ile anıldı

Asarcık Kaymakamlığı, Asarcık Belediye Başkanlığı, AK Parti, CHP ve MHP ilçe başkanlıklarının ortaklaşa düzenlediği programa yaklaşık 4 bin kişi katıldı. 

 

Akşam namazı sonrasında kurban kesilerek başlayan program Kuran Tilaveti ve okunan dualar ile devam etti. İlçe Meydanı'nda düzenlenen program yatsı namazının kılınması ile sona erdi. 

Programda konuşan Asarcık İlçe Kaymakamı Hüseyin Tutuş, "15 Temmuz gecesi ordumuza sızmış ihanet şebekesi mensubu hainler memleketimizin birliğine ve beraberliğine kast etmeye yeltendiler. Allah'ın izni ve milletimizin değerli fertlerinin canlarını hiçe sayarak verdiği mücadele ile bu kalleş girişim engellenmiştir. Ülkemizin birlik ve beraberliğini tehdit eden ve sadece kendi menfaatleri doğrultusunda hareket eden bu vatan hainlerinin tüm çabaları Türk milletinin sağlam iradesi karşısında bertaraf olmuştur. Bizlerde o akşam orada canlarını vererek şehit olan Demokrasi şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi dualarla andık" dedi. 

"ŞEREFLİ ORDUMUZDAKİ ŞEREFSİZLER"
Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz; "15 Temmuz akşamı şerefli Türk ordumuzun içerisine sızmış Türk subayı, Türk askeri görünümündeki şerefsizler, yine Türk ordusunun ve Türk Milletinin onlara emanet ettiği silah ve cephaneler ile sivil halkımıza, millet irademize, milletimizin meclisine hücum etmiş demokrasiyi karalamaya yeltenmiştir. Ancak gördüler ki bu millet Seyit Onbaşından, Nene hatundan ve dedelerimizden aldığı ruhtan hiçbir şey kaybetmemiştir. Çanakkale'de, Sakarya'da Kurutuluş savaşında olduğu gibi bu millet yine mermilerin önüne kendini siper etmiştir ve vatanına, bayrağına sahip çıkmıştır. Silahın ve demirin karşısında insan, et ve kemik galip gelmiştir. 15 Temmuz akşamı tüfeklerle, tanklarla gelmişler ve Türk Milleti karşısında tekrar hezimete uğramışlardır. Türk insanının kullandığı 'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır' sözünün sadece sözde olmadığını Tüm dünya çok net görmüştür. Cenabı Allah minarelerimizi ezansız, semaları bayraksız, bizleri de vatansız bırakmasın ve bizlere bu günleri tekrar yaşatmasın" diye konuştu. 

AK Parti İlçe Başkanı Hami Karakaş, CHP İlçe Başkanı Cemal Baskın, MHP İlçe Başkanı Vahittin Kamuray ise yaptıkları konuşmada birlik ve beraberlik mesajı vererek demokrasiye sahip çıkılmaya devam edilmesi gerektiğini söylediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.