Asarcık Kur'an Kursu'nun temeli dualarla atıldı

Asarcık Kur'an Kursu'nun temeli dualarla atıldı
Asarcık Ali Haydar Bengi Kur'an Kursu'nun temeli Vali Şahin, Milletvekili Demir, Başkan Yılmaz ve protokol üyelerinin katılımıyla atıldı....

Samsun'un Asarcık İlçesi'nde yapımına başlanan Ali Haydar Bengi Kur'an Kursu inşaatının temel atma töreni, Vali İbrahim Şahin, Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Dualar okunup, kurban kesilen törende, kursun önemli bir ihtiyacı karşılayacağı belirtildi.

 

Asarcık Şehit Ali Haydar Bengi Yatılı Erkek Öğrenci Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nce 12 derslik ve 75 öğrenci kapasiteli olarak yapımına başlanan inşaat için temel atma töreni gerçekleştirildi. İHH'nın organizasyonuyla Filistin'e giderken İsrail askerleri tarafından saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisinde şehit olan Ali Haydar Bengi'nin isminin verildiği kuran kursu inşaatının 1 yıl gibi bir sürede tamamlanmasının planlandığı belirtildi.

 

Törende konuşan AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, kursun sadece Asarcık değil bölgedeki insanların da ihtiyacını karşılar nitelikte olacağını belirterek, "Asarcık yapımı tamamlanmak üzere olan imam hatip lisesi ve bu kurs ile ilim ve irfan yuvası haline gelecek. Burada eğitim alan çocuklarımız ileride en iyi doktor, en iyi siyasetçi, en iyi akademisyen olarak Türkiye'nin çeşitli yerlerine gidecek. Buranın yapımı için desteklerini esirgemeyen Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Asarcık Belediye Başkanımıza, İHH'ya, hiçbir ücret almadan mimari projeyi çizen Özlem Maraş'a teşekkür ediyorum. Buranın hayata geçmesi için bir tuğla koyacak herkesten Allah razı olsun" dedi.

 

Samsun Valisi İbrahim Şahin de, Mavi Marmara gemisinde şehit olan Ali Haydar Bengi'nin isminin böyle bir eğitim yuvasına verilmesinin anlamlı olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da, kursun ilçeye hayırlı olmasını temenni etti. İHH'yı temsilen bulunan Samsun İnsanı Yardım Hareketi Başkanı İdris Akdin'de, Mavi Marmara hadisesinin kötü anılarının unutularak, böyle hayırlı işlere vesile olduğunu anımsattı. Dernek Başkanı Hüseyin Akkuş ise katılanlara kendilerini yalnız bırakmadığı için teşekkür ederek, hayırseverlerin desteğini istedi. Şehit Ali Haydar Bengi'nin kardeşi Mehmet Bengi de, aile olarak gururlu olduklarını belirtti.

 

Dernek tarafından Vali Şahin'e, Milletvekili Demir'e, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'a, Asarcık Belediye Başkanı Kılağuz'a ve mimar Özlem Maraş'a katkılarından dolayı dernek tarafından plaket verildi. Konuşmaların ardından kurban kesilip, dualar edilerek, temel atma töreni gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.