Asarcık İmam Hatip sona yaklaşıyor

Asarcık İmam Hatip sona yaklaşıyor
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Asarcık'ta inşaatı tamamlanmak üzere olan İmam Hatip Lisesi'nde incelemelerde bulundu. Demir, "25 yıllık ihtiyacı karşılayacak bir okul oluyor" dedi

Samsun'un Asarcık İlçesi'nde yapımına başlanan 24 derslikli Halil Bilici Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yapımı hızla devam ediyor. İnşaatı yerinde inceleyen AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, önümüzdeki eğitim öğretime okulun öğrenci almasının planlandığını söyledi.

 

Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, AK Parti Asarcık İlçe Başkanı Hami Karakaş ve teşkilat mensuplarıyla birlikte ilçede bazı programlar gerçekleştirdi. İlk olarak geçtiğimiz günlerde evinde çıkan yangın sonucu 25 yaşındaki kızını kaybeden parti kurucularından Mustafa Gonca'ya taziye ziyareti gerçekleştiren Demir, daha sonra partililerle birlikte kahvaltı yaptı. İlçede yapımı devam eden Asarcık Halil Bilici Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatını da inceleyen Demir, yetkililerden bilgiler aldı.

 

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM AÇILACAK

Okulun kaba inşaatının dernek vasıtasıyla hayırseverlerden toplanan bağışlarla tamamlanacağını söyleyen Milletvekili Demir, "Kalan işler de Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın bakanlık bütçesinden aktaracağı katkıyla tamamlanacak. Bunun da ihalesi yapıldı. Firma çalışmalarını hızlı bir şekilde yaparak sona doğru ilerliyor. Asarcık için 20-25 yıllık ihtiyacı karşılayacak bir okul inşaa ediliyor. İnşallah önümüzdeki eğitim öğretim döneminde burası açılmış olacak. Geleceğimiz olan çocuklarımızın modern ve teknolojik sınıflarda eğitim almasını sağlamış olacağız. Bunun için katkı sağlayan başta Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a, inşaata katkı sağlayan işadamı, esnaf ve vatandaşlarımıza, dernek yönetimine çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

KARAKAŞ’TAN TEŞEKKÜR

AK Parti Asarcık İlçe Başkanı Hami Karakaş da, ziyaretinden dolayı Milletvekili Demir'e teşekkür ederek, "Böyle bir okulun ilçemize kazandırılmasında milletvekilimiz Cemal Yılmaz Demir'in emeği büyüktür. Karşılaşın her sorunda bizlere yardımcı oldu. Bağış yapmak isteyen hayırseverlere birlikte gittik. Biz belki arayamadık zaman zaman ama o hep bizleri arayarak, inşaatın durumu hakkında bilgi aldı. Kendisine böyle bir kurumun ilçemize yapılmasına vesile olduğu için teşekkür ediyorum. Ayrıca okulun kaba inşaatından sonraki işlerin yapılmasına katkı sağlayan Bakanımız Çağatay Kılıç'a da Asarcık halkı adına teşekkürü bir borç biliyorum" diye konuştu.

 

Foto altı:

 

HAZİRAN 2012’DE TEMELİ ATILMIŞTI: Asarcık Halil Bilici Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin temeli, 15 Haziran 2012’de Devlet esi Bakanı Sait Yazıcıoğlu, dönemin Valisi Hüseyin Aksoy, Milletvekilleri Mustafa Demir ve Cemal Yılmaz Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla atılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.