ARTVİNLİLER DE SEÇİM HEYECANI

ARTVİNLİLER DE SEÇİM HEYECANI
Samsun ,Şavşatlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 9.seçimli olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.

Samsun'da ikamet eden Şavşatlılar bir araya gelerek 1996 yılında kurdukları dernek yoluna dolu dizgin devam ediyor. Dernekçilik faaliyetlerine farklı bir perspektif kazandıran Artvinliler demokratik teamüllere uygun gerçekleşen olağan genel kurulu ile birlik ve beraberlik içinde daha güçlenerek bir seçimi daha geride bıraktı.
2012 seçimlerinde görevi devralan yönetim kurulunun başarı ile sürdürdüğü dernek faaliyetleri üyelerin takdirini karşılandı. Sosyal alanda yapılan faaliyetleri ile kültürel hayata dair katkıları ile tüm üyelerin birlik ve beraberliğini pekiştirmiş olması ile derneğin daha güçlü bir yapıya kavuşturulduğuna vurgu yapıldı.
Tek liste ile girilen seçim sürecinde, kaybedenin olmadığı, kazananın tüm Şavşatlıların olduğu bir seçimi gerçekleştirmenin heyecanı vardı. Yönetim kurulu ve denetleme kurulu seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra üyelerin oy birliği ile seçtiği yönetim kurulu adına konuşma yapan başkan Oktay Tekin, Artvinli hemşerilerime tekrar hizmet etme yetkisini almış olmanın gururunu ifade etti. Artvin'in beşikten mezara kadar yaşanan bir kültür olduğunu vurgulayan Başkan Tekin birlik ve beraberliğimizi sürdürmemizin hem kendimize hem de Samsun'a katkı sağlayacağına değindi.
Şavşatlılar derneğinin yayın organı Ayvan dergisinin de derneğe katkılarının çok olduğu belirtildi. Dernek üyelerimizin sıla özlemine bir nebze de olsa ilaç olan Ayvan dergisinin yayın hayatına devam etmesi yönünde, Şavşatlıların görüş birliğinde olduğu görüldü.Ayvan dergisi yayın kurulu üyelerine karşı üyelerin göstermiş olduğu sevgi görülmeye değerdi.9. sayısının hazırlıklarının yapıldığı dergi de hem kültürel hayata dair hem de sosyal hayata dair yazılarıyla insanların hayatına anlam katmak ve onları bir nebze de olsa edebiyatın sakinleştiren seslerinin içine çekmek için heyecanla çalışmaların sürdüğü belirtildi.
Beş kişiden oluşan yönetim kurulu listesi aşağıdaki gibi gerçeklesen Şavşatlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Kurulu seçimlerin tamamlanmasının ardından verilen kokteyl ile sona erdi.
Başkan: Oktay Tekin
2.Başkan:Erhan Altun
Muhasip:Engin Yıldız
Üye :Ufuk Gümüş
Üye:Yener Güvercin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.