Artvin, 'Okullar hayat olsun projesinde' Türkiye 3.´sü oldu

Artvin, 'Okullar hayat olsun projesinde' Türkiye 3.´sü oldu
Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan protokolle gerçekleştirilen...

'Okullar hayat olsun projesi' kapsamında başarı gösteren kurumları ödüllendirildi. İstanbul Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen törende Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından proje uygulaması sırasında gerçekleştirilen faaliyetlerde başarı gösteren kurumlar ödüllerini aldı.

Tören Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Artvin İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, 81 İlin Milli Eğitim Müdürlüğünden Hayat Boyu Öğrenme faaliyetlerinden sorumlu şube müdürleri, müdür yardımcıları ve 2013 yılı öncesi ile 2014 yılında başarılı olan illerin il milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ve halk eğitimi merkezi müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Artvin Millî Eğitim Müdürlüğü, söz konusu proje ile ilgili, kursiyer sayısının il nüfusuna oranı bazında Türkiye genelinde 3.’lük derecesi elde ederek başarıya imza attı. Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce, derece elde etmiş olan iller için düzenlenmiş başarı belgesi ve ödülü, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç.Dr. Mustafa Kemal Biçerli tarafından İl Millî Eğitim Artvin Müdürü Mustafa Yanmaz’a takdim edildi.

İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, "İlimizin elde ettiği bu başarıda emeği geçen İl ve İlçe Yöneticilerimi, tüm Halk Eğitim Merkezi Müdürlerimi, okul müdürlerimi ve ilimizin tüm ekibini kutluyor, buradan Artvin İlimle ve ekibimle gurur duyduğumu bir daha belirtmek isterim. İyi ki sizler varsınız. Teşekkürler Artvin.” diyerek duygularını ifade etti.

Projenin amacı Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren okulların eğitim ve öğretim saatleri dışında belediyelerle işbirliği yapılması suretiyle velilerin ve mahallelinin hizmetine açılması, öğrenciler ve yetişkinler için birer hayat boyu öğrenme merkezi ile yaşayan güvenli alanlar haline dönüştürülmesi; meslek ve beceri kazandırma, spor, kültür, sosyal hizmetleri için okulların çok amaçlı kullanılabilmesi ve çevrenin ağaçlandırılması olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada "Proje kapsamında Türkiye genelinde bugüne kadar açılan 84 bin 973 kursa katılan 1 milyon 60 bin 72 kişi katılarak ilgi duyduğu alandaki becerilerini geliştirerek, belge aldı. Özellikle kişisel gelişim ve eğitim, spor, çocuk gelişimi ve eğitimi gibi alanlara yoğun talebin olduğu kurslara katılan vatandaşlar, böylece hayat boyu öğrenmeye katılım oranlarının yükselmesine katkı sağladı." denildi. Cihan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.