Artroskopi Yöntemilye Aynı Gün Taburcu Olma İmkanı

Artroskopi Yöntemilye Aynı Gün Taburcu Olma İmkanı
Büyük Anadolu Hastaneleri Samsun Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Coşkun Avcı, artroskopi yöntemi ile ilgili konuştu.

Büyük Anadolu Hastaneleri Samsun Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Coşkun Avcı, "Artroskopi yöntemi ile diz eklemi olmak üzere, omuz, ayak bileği, el bileği, dirsek ve kalça eklemini ilgilendiren hastalıkların tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır" dedi.

Artroskopi, bir santimetrelik küçük kesiler kullanılarak, eklemlerin içinin kalem boyunda bir kamera ile görüntülenmesidir diyen Büyük Anadolu Hastaneleri Samsun Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Coşkun Avcı, "Artroskopi yöntemi günümüzde gelişen teknoloji ve özel aletler sayesinde hem teşhis hem tedavi için kullanılmaktadır. Diz eklemi olmak üzere, omuz, ayak bileği, el bileği, dirsek ve kalça eklemini ilgilendiren hastalıkların tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Anestezi altında ve ameliyathane şartlarında yapılan Artroskopi tanı amaçlı basit girişimler lokal anestezi altında da yapılabilir.

AYRINTILI TANI İMKANI
Bu yöntemde görüntüyü sağlamak için eklemin içi bir sıvı kullanılarak şişirilir ve işlem sonunda bu sıvı boşaltılır. Ameliyat sırasında, eklem içindeki yapılar 4-6 kez büyütülerek görüntü sağlanır ve ayrıntılı bir tanı imkanı ortaya koyar. Kamera, açık cerrahi sırasında kolay ulaşılamayan bölgeleri de görüntüleyebildiği için eksiksiz bir tanı işlemi yapılabilir. Tanısal inceleme tamamlandıktan sonra, eklem içinde saptanan sorunların tedavisi, yine küçük kesilerden yerleştirilen değişik aletler kullanılarak yapılabilir. 

AYNI GÜN TABURCU OLMA İMKANI
Artroskopik cerrahi için en az iki küçük kesi kullanılır, değişik bölgelere ulaşmak için bu kesilerin sayısı artırılabilir. İşlem süresi 20 dakika ile 2 saat arasında değişmektedir. Bazı durumlarda, artroskopik cerrahi, açık cerrahi ile birlikte uygulanabilir. Artroskopik işlemler sonrasında hastanede kalış süresi yapılan işlemin duruma göre değişir. Bazı işlemler sonrasında aynı gün taburcu olunabilirken, bazı durumlarda birkaç gün hastanede yatış gerekli olabilir." diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.