ARTIK SON BULSUN!

ARTIK SON BULSUN!
Samsun'da dün işlenen doktor cinayetiyle tekrar gözyaşı döküldü. Son altı ayda katilleri tarafından canice öldürülen doktor sayısı ikiye yükseldi. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Samsun'da da vatandaşlar doktor cinayetlerinin sonlanmasını istiyor.

6 AYDA İKİNCİ KAYIP

Bundan 6 ay önce şimdiki adı Dr. Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde katledilen Op. Dr. Kamil Furtun'un 6 ay önce silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi akıllardan çıkmamışken dün özel bir hastanede yaşanan cinayet, Op. Dr. Aynur Dağdemir’in ailesi ve yakınları başta olmak üzere Samsun'daki sağlık personelleri ve vatandaşları derinden üzdü. Türkiye genelinde vatandaşların sosyal medyadan ölümle sonuçlanan bıçaklı saldırıyı kınaması geniş yankı buldu. Samsunlular son 6 ay içerisinde katledilen doktor sayısının 2'ye yükselmesinde dolayı duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

GEREKLİ TEDBİR ALINMALI!

Samsun'da Türkiye genelinde büyük yankı bulacak bir protesto hazırlığına başlanıldığı öğrenilirken, vatandaşlar yurdun dört bir yanında denetimlerin sıklaştırılıp doktor cinayetlerinin son bulması konusunda gerekli tedbirlerin alınmasının şart olduğunu söylediler. Onur EMİRZA

"ARTIK YETER!"

Dün sabah 11:30 sıralarında hastane odasında bıçaklanarak yaşamını yitiren  Op. Dr. Aynur Dağdemir cinayeti için açıklama yapan Samsun Eczacı Odası Onur Ferhat Karacan, "Türkiye’nin kanayan yaraları; kadına şiddet ve öfke gün geçtikçe daha vahim boyutlara ulaşmakta, kimi zaman ölümle sonuçlanmaktadır. Söz konusu şiddet olaylarına bugün (19 Kasım) bir yenisi daha eklenmiş; Samsun Özel Büyük Anadolu Hastanesinde görev yapan Op.Dr. Aynur DAĞDEMİR, kadına şiddeti engellemeye çalışırken uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Bu üzücü olay, toplumun sağlığını her şeyin üstünde tutarak Türkiye’nin her bir yanında gece-gündüz demeden, canla başla çalışan sağlık çalışanlarının hayatlarının ve sağlıklarının nasıl bir risk altında olduğunu göstermesi bakımından da oldukça çarpıcıdır. Eskiden savaşlarda dahi dokunulmazlığına saygı duyulan sağlık çalışanları günümüzde sürekli hedef gösterilmek suretiyle giderek kronikleşen bir şiddet sarmalının içerisinde görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadır. Artık sağlık çalışanlarına yönelik şiddete set çekecek, bu kör şiddetin önüne geçecek nitelikte yapısal önlemlerin vakit kaybetmeden hayata geçirilmesi kaçınılmaz bir hale gelmiştir. Samsun Eczacı Odası olarak Op. Dr. Aynur Dağdemir’in ölümüyle sonuçlanan bu korkunç saldırıyı nefretle kınıyor; yetkilileri yarın çok geç olmadan sağlıklı bir toplum yapısına kavuşmak için harekete geçmeye çağırıyoruz." dedi.

TABİP ODASI'NDAN TEPKİ

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Fatih Özkan hastaneye giderek olaylar hakkında bilgi aldı. Burada açıklama yapan Dr. Özkan, "İfade zorluğu çekiyoruz. Kendimizi ifade etmekte zorlanıyorum. Acımız çok büyük. Beraber çalıştığımız, ailece tanıştığım, eşini çocuklarını tanıdığım, yıllarını sağlık hizmetine adamış, özveriyle çalışan bir arkadaşımızdı. Üzüntümüz çok büyük. Samsun'da hekim arkadaşımıza yapılan bu ikinci saldırı oldu. Sözlerin tükendiği noktadayım. Temsil ettiğiniz yapı saldırıya uğruyor. Saldırıdan öte ihanete uğruyor. Sağlık dağıtan insanlara, sudan sebeplerle, incir çekirdeğini doldurmayacak nedenlerle saldırmayı kendilerinde hak görüyorlar. Nasıl bir tepki gösterilir bilemiyorum" dedi.

"HERKESİN SEVDİĞİ BİR DOKTOR"

Samsun Valisi İbrahim Şahin, cinayetin işlenildiği hastaneye giderek yetkililerden bilgi aldı. Vali Şahin yaptığı açıklamada, "Hepimizin başı sağ olsun. Hastanede çalışan kadın doğum uzmanımız Aynur hanım, yanında çalıştırdığı sekreterin eski kocası tarafından bıçaklanarak şehit edildi. Kendisi de 5’inci kattan aşağıya atladı ve öldü. Herkesin çok sevdiği bir doktordu" dedi.  Samsun’da bir yıl içerisinde ikinci kez bir doktor cinayeti olduğunu belirten Vali Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu bizi son derece sarsıyor. Tabi bir doktor hasta ilişkisinin dışında bir özel durum olduğu için çok fazla bir şey söyleyemiyoruz. Sağlık Bakanımıza da konu ile ilgili bilgi arz edeceğim. Gerek kamu hastaneleri gerek özel hastanelere özel güvenlikle beraber X-Ray cihazlarının da getirilmesi gibi bir durum söz konusu diye düşünüyorum. Bu şahsi düşüncemi de sayın Sağlık Bakanımıza da aktaracağım. Dileğimiz bundan sonra bu tarz olumsuzlukların gerek ilimizde gerek ülkemizde bir daha cereyan etmemesi." dedi. Saldırganın bıçakla gelmesinin kötü niyetli olduğunu gösterdiğini anlatan Vali İbrahim Şahin, "Şahıs dışarıdan geliyor, belli kötü niyeti var ki yanında ekmek bıçağı taşımış. Özellikle çok hayati yerlere bıçak darbesi vuruyor. 3 tane çok önemli kesiği var. Şahıs çalıştığı yerde de bir olumsuzluk işlemiş gelmiş. Gelmeden öncede bir vukuatı var. Tam polis onu araştırırken burada gelip maalesef bu olumsuzluğu işliyor" diye konuştu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.