ART NİYET Mİ VAR?

ART NİYET Mİ VAR?
İnternette faaliyet gösteren yerel haber sitesinin OMÜ Akademik Yılı ile ilgili haberi büyük tepki topladı

Bakan Kılıç'la ilgili dün yapılan bir haberde 
ART NİYET Mİ VAR?

İnternette faaliyet gösteren yerel haber sitesinin OMÜ Akademik Yılı ile ilgili haberi büyük tepki topladı

ARAŞTIRMASIZ HABERCİLİK
"Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden Bakan çağatay kılıç'a büyük saygısızlık!" (başlığın imlâsına dokunulmamıştır.A.U.E.) başlığıyla verilen haberin, en iyi niyetli cümleyle, araştırılmladan verildiği ortaya çıktı.

 OMÜ'nün Akademik Yıl Açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın davet edildiği ve törende ilk dersi kendisinin vermek istediği ve güya, Rektör Bilgiç'in de "Bunu senatodan geçirimeyiz" minvalli bir cevap verdiği söyleniyor haberde.

KAMUOYUNDA İNFİAL UYANDIRDI
Gerek Akademik çevreler, gerekse de haberi okuyanlar, bu haber karşısında bir infial yaşadıklarını itiraf ettiler. Haberin soğuk duş etkisine sebep olduğunu belirttiler. 

YANLIŞ DUYUM MU ART NİYET Mİ?
Haber sitesinin yanlış duyum aldığı da serdedilen fikirler arasında. Fakat haberin en ince detayına kadar işlendiği görüldüğünde, kamuoyu bu haberin arkasında art niyet bulunduğu kanaatine vardı. Özellikle, senato üyelerinin isim isim sıralanması bir hedef tahtası konulduğu yorumlarına sebep oldu.

PEKİ OLAYIN ASLI NE?
Olayın sitede söylendiği gibi olmadığı alınan bilgilerle teyit edildi. Bakan Kılıç'ın açılış konuşması isteğinin geri çevrilmesi gibi bir konunun asla vuku bulmadığı, bizzat akademik çevrelerden öğrenildi.
Bilgisine başvurduğumuz ismini açıklamak istemeyen bir akademisyen, olayın aslını şu şekilde anlattı; " Sayın Bakan'a hem açılışa katılması, hem de ilk dersi vermesi rica edildi. Sayın Bakan, törene katılacağını fakat akademisyen olmadığından, ilk dersi vermesinin şık durmayacağını belirterek, bu teklifi kabul etmedi. Yoksa senatonun onayı olmaz falan gibi bir durum asla olmadı, böyle bir olay yaşanmadı.Sayın Bakan, Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte seyahatlere katılacağından ötürü de törene gelemedi; bunu da bir telgrafla iletti zaten. Ve bu haber, adeta tüm üniversiteyi, senatoyu hedef tahtasına yerleştirmiş oldu. Niye, niçin bilmiyoruz fakat şahsen ben, iyi niyetli bir yanılgı olarak bakamıyorum. Çünkü haber adeta dantel gibi örülmüş. Aslında bir haber kaynağından alınmış,bu belli fakat kaynak doğru bilgi vermemiş. Yanlış bilgiyi ise ayrıntıya boğup, yanlışlığın görülmesini engellemiş. Oysa bildiğim kadarıyla site sahibinin sürekli görüştüğü akademik çevreden dostlarlı var, onlara sorsa,olayın gerçek boyutunu görür, ona göre haber yapardı".

PEKİ HABERİN AMACI NE?
Akademik çevre ve siteden bilgilenenler, tam olarak haberin amacını çözemediklerini belirtti. Fakat gerek Rektör Sait Bilgiç'in, gerekse tüm senoto üyelerinin adeta topun ağzına konulmak istendiği noktasında hemfikir olduklarını beyan ettiler. Ahmet Ufuk ERKAN

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum