Arsasını Bağışladı

Arsasını Bağışladı
Samsun’un Terme ilçesinin Belediye Başkanı Şenol Kul ilçenin merkezine yapılacak olan meydan projesi için kendine ait olan arsayı belediyeye bağışladı.

2014 yılında yapılan yerel seçimlerin ardından Terme ilçesine Belediye Başkanı olarak seçilen Şenol Kul, belediyenin bir projesi için kendine ait arsayı belediye bağışladı. Terme Belediyesi olarak ilçe merkezi için hazırlanan meydan projesinde, projenin ortasında kalan İlçe Jandarma Komutanlığı binası proje için büyük bir sorun oluşturuyordu.

SORUN ÇÖZÜLDÜ

İlçe Jandarma Komutanlığı binasının farklı bir yere taşınması için girişimde bulunan Belediye en uygun yer olarak Milli Eğitime bağlı bir arsanın yerini tespit etti. Jandarma Komutanlığı ile yapılan görüşmede Jandarma’nın bu yere olur vermesiyle başka bir problem başladı. Milli Eğitim bu yerin Jandarmaya verilmesi karşılığında Belediye’den yeni bir yer talep etti. Belediye’ye ait uygun bir arsanın bulunamaması üzerine devreye Terme Belediye Başkanı Şenol Kul girdi. Kul, ilçenin Kozluk Mahallesinde Terme OVM Fen Lisesi’nin yanında bulunan kendine ait arsayı Milli Eğitime dolaylı olarak da Terme Belediye’sine bağışlayarak, sorunu çözdü.

PARKIMIZ MEYDANIMIZ YOK

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, kendisi için önemli olanın Belediye’ye ait bir problemi çözmek olduğunu belirterek, “Terme Merkez’de bir parkımız ve meydanımız yok. Yıllardan beri konuşulan Jandarma Bölük Komutanlığının Şehir Merkezi Dışına çıkarılması konusunda onlar Gündoğdu Mahallesinde Milli Eğitime Bağlı olan kapalı bir okulun bulunduğu alanı seçtiler. Milli Eğitim’den talepte bulunuldu fakat Milli Eğitim Bu talebi reddetti. Sonrasın ben Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı ile bir görüşme yaptım. Bana eğer karşılığında bir şey verebileceklerse bu arsayı vereceklerini söylediler. Bende en uygun olarak Fen Lisesinin yanında şahsıma ait olan 4 dönümlük arsayı verebileceğimi söyledim. Fen Lisesinin arsasını da ben bağışlamıştım.” Dedi.

ÖNEMLİ OLAN HİZMET, ÖRNEK OLMAMIZ GEREKİYOR

Böylece hem ilçenin meydan sorununu hem de fen lisesine konferans salonu yapılması için gerekli arsayı sağladıklarını dile getiren Kul “Burada hem ilçemizin büyük bir problemi olan meydan sorununu hem de fen lisemize konferans salonu yapılması için gerekli olan arsayı sağlamış olduk. Benim için önemli olan hizmet. Biz annemizden, babamızdan böyle gördük. Bizim daha çok vermek üzerine kurulu bir düzenimiz var, almak üzere değil. Benim için önemli olan sorunları çözmekti. Bu sorunu çözmek için benim yerimi vermem gerekiyorsa ben onu seve seve yaparım. Belediyemizin zaten buna uygun verilecek yeri yoktu. En uygun yer Şenol Kul’un yeriydi, Şenol Kul’da bu yeri bağışladı. Bizim herkese örnek olmamız gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

4 bin metre kare arazinin bağışı için Milli Eğitim ve Belediye arasında yapılan protokolde imzalar atılırken, Şenol Kul hem Belediye Başkanı hem de bağışçı olarak hazırlanan protokolde iki kez yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum